Kan je lenzenvloeistof bevriezen?

Hier weer even wat grondig onderzoek uit eigen keuken, letterlijk en figuurlijk. Ik zat me laatst namelijk af te vragen of het wel eens zou kunnen voorkomen dat de vloeistof in het doosje van je contactlenzen bevriest. Het zal je namelijk maar gebeuren dat je op een winsterse dag per ongeluk ineens een afgebroken ijsscherf van een contactlens in je oog duwt. Om dat potentiƫle ongemak te voorkomen ben ik voor de mensheid op onderzoek uitgegaan. Inderdaad, in eigen keuken.

Een paar weken geleden heb ik namelijk een doosje met een van mijn daglenzen tussen de frikandelletjes in mijn vriezer gestopt (en inderdaad, ook dat is weer een manier waarop je je contactlenzen niet in moet doen). Toen ik vanavond per ongeluk dit doosje weer tegenkwam, maakte mijn onderzoekershart een klein sprongetje. Het zal toch niet?!

En inderdaad, het zal toch niet. Nadat ik het doosje openmaakte kwamen er gewoon een paar druppels lenzenvloeistof uit met daarbij een heel erg koud geworden contactlens. Verder niks. Op zich had ik hier iets meer spektakel van verwacht, maar misschien is dit maar beter ook zo. Nu weet ik in elk geval zeker dat ik niet bang hoef te zijn dat mijn lenzen ooit per ongeluk aan mijn oogbollen vast gaan vriezen. Dat lijk me wel zo onprettig…

Hier de bewijslast van dit ontzettend saaie onderzoeksresultaat:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *