Kan je ook een geitenboerderij beginnen zonder geit?

Steeds meer mensen staan tegenwoordig te springen om een geitenboerderij te beginnen. Waar dit door komt en of dit waar is, is mij een raadsel, maar voor mijn gevoel is dat nou eenmaal zo. Al jaren verheugen deze mensen zich op de dag dat ze eindelijk hun langverwachte geitenboerderij mogen openen, maar als het dan eenmaal puntje bij paaltje komt beginnen de problemen: geen geit! Is dit het eindpunt van de droom, of kan je ook gewoon een geitenboerderij beginnen zonder geiten?

In essentie is dit natuurlijk wel heel lastig. Een geitenboerderij heeft namelijk per definitie altijd ten minste twee geiten in dienst. In theorie zou je misschien nog wel een tijdje weg kunnen komen met één enkele geit (mits je die heel snel op een andere plek kunt neerzetten zodat je bezoekers het niet merken), maar het is niet voor niets dat men veelal spreekt over een geitenboerderij in plaats van een geitboerderij. Het meervoud maakt de beleving gewoon een stuk intenser. Geitloze boerderijen zijn er al genoeg.

Als je me dan vraagt of je ook een geitenboerderij kunt starten zonder geit, zeg ik toch in alle eerlijkheid: “nee, niet doen”. Dat geeft vroeg of laat gedonder. Je kunt erop wachten tot een bezoeker een keer gaat vragen waar je geiten zijn, en als je dan geen heel sterk verhaal hebt val je gewoon keihard door de mand. En praat je daar dan maar eens uit, zonder geit.

Mijns inziens doet iedereen met een geitenboerderijenwens er dan ook verstandig aan om éérst de geit te nemen, dan pas de boerderij. Dan kan je ook alvast een beetje aan hem wennen.

Veel plezier.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *