Kan je ook een mandarijntje laten schrikken?

De nachtmerrie van iedere eiereter is natuurlijk zo’n gekookt ei waarbij je het schilletje in duizend stukjes van het ei af moet pellen, waarbij je ook nog eens gelijk drie kwart van je ei de prullenbak in kunt mikken en je overblijft met een soort meteorietachtige, troosteloze klomp ei. De oplossing hiervoor is om je ei van te voren even goed te laten schrikken: na het koken direct in het koude water ermee. Nu moest ik hier vandaag toevallig weer aan denken, omdat ik bij het schillen van een mandarijntje tegen precies hetzelfde leed aanliep, maar dan zonder de oplossing. Hoe naar is dat!

Ik schilde mijn mandarijntje in duizend stukken en na afloop lag er alleen maar een plas slachtafval van het vervelende stukje fruit op mijn tafel. En mijn laptop zit nu onder het sap. Ik ben daar zelf dus best van geschrokken, maar mijn mandarijntje allerminst. Omdat ik deze nare ervaring niet nog een keer wil meemaken, ga ik het de volgende keer anders doen. Net zoals mijn gekookte ei, ga ik hem gewoon voor het idee uit het niets onder een ijskoude kraan houden. Dat zal hem leren! En dan maar hopen dat het schillen dan ook een beetje makkelijker gaat.

Voorlopig heb ik het alleen even helemaal gehad met die vervloekte mandarijntjes, maar als ik deze tegenslag te boven ben zal ik het gaan proberen. Of het werkt lees je dan uiteraard ook weer het eerst en alleen hier: op Wateengast.nl! Uw vaste plek voor je dagelijkse dosis nonsens.

Spannend hoor!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *