Kan je ook gelukkig zijn zonder alcohol?

stoppen met drinken, geen alcohol

Nou en of, en hoe! Dat besef werd me weer eens overduidelijk, toen ik vandaag topfit wakker werd na een fantastische bruiloft van vrienden gisteravond. Normaal gesproken zou ik na een bruiloft eerst een paar uur gepijnigd door het leven gaan om mijn kater te overmeesteren, maar dit keer heb ik dat anders aangepakt. En man, wat een genot is dat!

Een gewoonte voor het leven

Zoals jullie inmiddels vast wel weten ben ik vorig jaar na oud en nieuw gestopt met het drinken van alcohol. Aanvankelijk bij wijze van experiment voor een jaartje, maar dat is experiment wegens groot succes voor onbepaalde tijd verlengd. Ik ben nog steeds erg blij met die keuze, maar het kan me nog steeds verbazen hoe diep die gewoonte en gewenning (… ehm… verslaving?) toch wel zit gebakken hoor. Dat merk je vooral bij alles wat je voor het eerst zonder drank doet. Voor mij was deze bruiloft weer zo’n test.

Kan een bruiloft ook leuk zijn zonder drank?

Zeker! Goed, het is wat minder melig en ik moet eerlijk zeggen dat ik het vrijgezellengebeuren nog even heb overgeslagen, maar het feest zelf ging net zo los als altijd. Ik stond gewoon vooraan te springen met iedereen, alleen dan met een spa of een cola in mijn hand. Ik heb er geen moment minder lol om gehad. Het enige nadeel is dat je het wat minder lang volhoudt (het laatste uurtje was even aanpoten), maar dat staat niet in verhouding tot de hoofdprijs die je de volgende dag in ontvangst mag nemen.

Geen kater na een bruiloft?

Want o wat voelt dat toch heerlijk zonder kater! Om mij heen zie ik het katerleed van vroeger, maar zelf dartel ik daar fierig doorheen. Terwijl Ik in de bus zit heb ik een enorme glimlach op mijn gezicht, terwijl er een meisje in de stoel tegenover me haar roes aan het uitslapen is. Toen ik zojuist namelijk over straat liep voelde ik een onwijze gloed van trots, voldoening, nagenot en gewoon algemeen die verrukkelijk warme gloed van geluk. Wat kan dat toch heerlijk zijn, zo’n positieve bijsturing van je leven!

Gelukkig, geen drank

Dus om terug te komen op de hoofdvraag van dit artikel: kan je gelukkig zijn zonder drank? Jazeker! Misschien nog wel meer dan ooit. Je haalt in elk geval een handicap uit je leven, en ook al voelt dat aan het begin misschien een beetje moeilijk, je gaat daar wel zo veel algemeen geluk voor terug krijgen.

Geloof me, doe jezelf ook dat kadootje. De jaarwisseling komt er weer aan: ga jij ook een jaartje zonder drank?

Hier lees je mijn verhaal en tips. Daarna wil je nooit meer iets anders.

Geniet ervan! Het kan.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *