Kan je ook je zwemdiploma halen als je oud bent?

Ik schaam mij een beetje. Als ik tegenwoordig mijn oudste zoontje bezig zie op zijn zwemles, moet ik namelijk eerlijk bekennen dat hij misschien wel beter kan zwemmen dan ik. Ik vind zwemmen namelijk al mijn hele leven stom, en dan word je er natuurlijk ook niet goed in. Zo gaat dat nu eenmaal.

Als kindje is zwemles eigenlijk ook wel het eerste vak geweest dat ik heb laten vallen toen dat kon. Destijds had je nog zoiets als ‘schoolzwemmen’, en gelijk vanaf het moment dat ik niet meer verdronk en daarvoor mijn A-diploma kreeg, was ik ermee gestopt. Oh nee, ik had wel nog een beetje aangekloot voor mijn B, maar omdat ik geen 7 meter onder water kon zwemmen (ik trappelde 3 meter recht naar de bodem), was ik daar maar vrij snel mee gestopt. Hopeloze zaken moet je niet te lang rekken..

Tegenwoordig is het A diploma in de verste verte niet meer te vergelijken met wat ik moest doen vroeger. Je moet nu voor je A al meters onderwater door een gat kunnen duiken. Ik kan dat nog steeds niet. En dus zou ik vandaag de dag gewoon mijn zwemdiploma niet hebben. Het is maar goed dat je je zwemdiploma niet net zoals je rijbewijs om de 5 jaar zou moeten verlengen, want dan viel ik dus mooi keihard door de mand.

Maar wat nu? Zou ik me niet eens bij moeten spijkeren om het hoge niveau van mijn kinderen te kunnen evenaren? En is zoiets ├╝berhaupt mogelijk? Ik ga in elk geval maar eens rustig op zoek naar een Cursus Zwemmen voor Stumperds en Volwassenen. Daar kan ik in elk geval niet slechter van worden…

Je bent immers nooit te oud om te leren!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *