Kan je ook kleine stukjes van aandelen kopen?

Ik ben geen beleggingsgoeroe hoor, maar ik vind het soms wel best lollig om wat centen apart te zetten om te kijken of ik daar vanzelf een beetje meer van kan maken. Dat beleggen laat ik dan vooral door de professionals doen, door gewoon een simpele beleggingsrekening te openen. In plaats van elke maand sparen, leg je daar elke maand een beetje op in. En dan maar kijken wat er gebeurt!

Wat tegenwoordig echter ook kan, is het beleggen met hele kleine stukjes van aandelen. Ik zie het niet vaak, maar in de app Trading212 kan je dus bijvoorbeeld ook 1 honderdste aandeel van een toko als Google, Heineken, Ahold of Tesla kopen. En dat voelt stiekem best wel grappig. Zo ben ik nu op minuscule schaal mede-eigenaar van eerder genoemde bedrijven, en dat was me in veel gevallen nooit gelukt als ik een volledig aandeel had moeten kopen.

En op deze manier kan je dus ook lollig de bedrijven sponsoren die je leuk vindt of waarvan je denkt dat ze alleen nog maar grote zullen gaan worden (ik heb bijvoorbeeld ook kleine stukjes van Netflix en Pfizer gekocht, gewoon omdat het kan). En nog een geinig dingetje: ik heb op deze site wat banners staan die gevuld worden door Google. Daar heb ik door de jaren heen 70 euro mee verdiend, en die heb ik daarna weer in Google gestoken. Die 70 euro is nu maar mooi 100 euro geworden. En bedankt Google 😉

Dus, ik zou zeggen: kijk zelf maar eens! Uiteraard moet je dit alleen doen met de tientjes die je kunt missen, maar dan is het best leuk om eens mee te spelen. En als je ermee begint hoef je maar 50 euro in te leggen en krijg je via mijn uitnodiging hier ook nog eens een random gratis aandeel kado (en ik ook, woei!). En bevalt het je niet, dan kan je altijd weer stoppen. Enjoy!

Dit is in elk geval de kortingscode: GIlQRyvJ. Als je die invult krijgen we dus allebei een gratis aandeel! Ik kreeg er eentje van American Airlines. Nou, die kon natuurlijk alleen maar beter worden tegenwoordig 😉

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *