Kan je ook te veel hobby’s inplannen?

Mensen, ik worstel weer eens met een ‘probleempje’. Die aanhalingstekens hier zijn om erop te wijzen dat het geen echt groot probleem is, maar meer een luxeprobleempje dat ik voor mezelf heb gecreëerd. Ik heb namelijk te veel leuke dingen om te doen, en daardoor prop ik mijn schaarse vrije uurtjes veel te vol en krijg ik wat ontspanningsstress. Moet ik daar niet eens wat aan doen?

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten heb ik thuis allemaal kinderen rondlopen, waarvan de jongste 2 is en je geen seconde met rust laat. Mijn lieve vrouw en ik hebben daarom een schemaatje afgesproken waardoor we ieder weekend toch nog een paar uurtjes voor onszelf hebben. Dit is begonnen ten tijde van corona, maar hebben we er sindsdien ingehouden om te voorkomen dat we knettergek worden. Zij krijgt nu elke zondagmiddag vrij als ik de kinderen meeneem naar een huis van opa en oma, en ik krijg dan de ochtenden in het weekend tot half 10. Superrelaxed natuurlijk, maar die uurtjes vliegen veel te snel voorbij!

En in die uurtjes wil ik elke zondag ook veel te veel dingen doen:

– een stukje voor Wateengast schrijven (tadaa!)
– een nieuw ervaringsverhaal publiceren en delen op Alcoholvrijheid
– een Engelse vertaling daarvan publiceren op Alcoholfreedom.life
– ik koop elke week 15 euro aan Bitcoin of Ether (of verkoop het weer als dat spul over de top gaat)
– en dan ook nog eens 5 kilometer hardlopen

Heb ik dan nog tijd vrij, dan steek ik die in mijn andere hobby’s. Maar ja, de tijd gaat nogal snel dan. En ergens is mijn vrije tijd dan plotseling een soort race tegen de klok geworden, en dat ontspant niet zo lekker. Wat kan ik daar nou aan doen?

Nou ja, voor nu laat ik het maar even zo en troost ik me met de gedachte dat ik in de toekomst ook wat van deze dingetjes kan doen terwijl mijn jongste zoontje ernaast zit. Dat maakt het alweer iets relaxter.

Maar nu snel door! Ik heb nog 39 minuten om iets nerderigs te programmeren, wat te leren, Zelda te spelen of een boek te lezen. GO GO GO!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *