Koelkast eindelijk opgenomen in Dikke Van Dale

Goed nieuws voor koelkastliefhebbers! Hun favoriete koelingsmechanisme is namelijk eindelijk opgenomen in het groot woordenboek der Nederlandse taal. Gek genoeg stond dit gangbare woord er tot op heden nog niet in. Woordenboekengigant Van Dale heeft toegegeven dat ze dit eigenlijk veel eerder hadden moeten doen, maar liet in een persbericht weten dat er sprake was van “een foutje: de; v(m); meervoud: fouten) 1 verkeerde daad,  2 verkeerde eigenschap, 3 onjuistheid in een werk“.

Toen dit apparaat eindelijk werd uitgevonden in 1909, ging de complete bevolking namelijk massaal de tuin in om een koud biertje te drinken. En nog een. En nog een. Zo ook de medewerkers van VanDale. Hierdoor waren zij zó enorm fan geworden van de koelkast, dat ze simpelweg vergeten waren om het woord koelkast ook even op de lijst te zetten. Dat kan de beste woordenboekenfabrikant overkomen.

Niemand die het doorhad, tot afgelopen week na 110 jaar eindelijk de eerste koelkastfan de fout opmerkte. Die liet daar geen gras over groeien en riep gelijk tekst en uitleg van de VanDale. Gelukkig voor de fanaat was deze gelijk bereid tot rectificatie.

“Proost gast”, aldus de doorgaans altijd zo punctuele woordenboekenboer.

Dit is overigens de bescheiden unit die al dit stof heeft doen oplaaien:

Wat een kast.

En dit is de link naar de beauty op de foto!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *