Komt er ooit een Wateengast-app?

Jazeker, en misschien wel sneller dan je denkt! Mijn laatste hobbyprojectje is namelijk om te leren hoe je zelf een website omtovert tot een werkbare app voor Android en iOS. En dat is echt fantastisch om te doen! Tuurlijk, je moet er wel een beetje een nerd voor zijn en niet bang zijn voor een beetje codeerwerk, maar laat dat nou toevallig precies mijn middle name zijn. Mensen noemen mij op straat dan ook niet voor niets vaak “Wat ‘nerd’ een Gast”!

Natuurlijk ga ik niet helemaal zelf het wiel uitvinden. Nee, zoals zo vaak de laatste tijd laat ik mijzelf graag aan het handje nemen door een geniale ziel op Udemy. Dit is een platform waar je van alles kunt leren via videocollege’s en tussentijdse opdrachtjes, en toevallig is daar deze week een gigantische uitverkoop gaande en kost elke cursus maar 9,99 euro (veel meer moet je overigens nooit betalen, want het is daar bijna altijd uitverkoop). Eerder heb ik hier al de nodige Python en Data Science skills opgedaan (zie ook deze post), maar nu is het dus tijd voor weer wat nieuws: hoe tover je je wordpress-blog om tot iOS en Android app?

Deze cursus bekijk je hier en wordt gegeven door een superdroge stereotype IT-Indiër. Dit heeft het fantastisch positieve bijeffect dat ik af en toe hardop zit te lachen in de bus omdat ie dingen soms wel zó ongelofelijk droog uitspreekt. Maar ook inhoudelijk is het vooralsnog heel erg leuk om te volgen. Aan de ene kant luister je naar zijn uitleg, en daarnaast codeer je gelijk on the fly je eigen app in elkaar met Ionic software en een code editor (Sublime of Visual Studio Code). Het eindresultaat gaat volgens mij helemaal te gek worden!

Maar goed, allemaal leuk en aardig maar wanneer kunnen jullie iets verwachten? Geen idee, maar ik vermoed volgende maand ergens. Uiteraard ga ik die app hier dan weer met veel bombarie rondschreeuwen. Maar voor het zover is, eerst weer even terug naar mijn vrolijke Indiër.

Thank you very much sir yes please, oké?

BELANGRIJKE UPDATE VOOR NERDS: er is nu ook een speciale GitHub Wateengast-repository in het leven geroepen voor deze app. Neem een kijkje in de keuken van de geschiedenis van de toekomst!

Hier is de link die je kunt volgen (star/watch): https://github.com/reinonlein/wateengast

Wat een feest! Ik ben blij dat ik zo’n nerd ben.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *