Koningsdag: waarom ben ik nog steeds niet dronken?

Ik ben een beetje in de war. De oplettende Nederlander zal het vandaag waarschijnlijk wel opgevallen zijn dat het vandaag Koningsdag is, en voor mij betekent zoiets in de kern van mijn bestaan natuurlijk maar één ding: keihard zuipen tot je een ons shoarma eet! Normaal gesproken was ik rond deze tijd al een heel eind op weg, maar dit jaar is alles anders. De ochtend is inmiddels net voorbij, en ik ben nog steeds zo nuchter als een nuchtere garnaal. Wat is hier aan de hand?

Alle atomen in mijn lijf schreeuwen het vandaag uit, in de hoop dat ik eindelijk weer zoals vertrouwd allemaal halve liters pislauw blikbier door mijn bloed ga mengen. Maar voor deze atomen heb ik vandaag helaas bijzonder slecht nieuws: dat zit er vandaag niet in jongens. Sterker nog, de kans is groot dat jullie dat nooit van jullie minuscule levensdaagjes mee gaan maken. Niet drinken is namelijk een stuk beter dan wel!

Goed, Koningsdag naar de klote is natuurlijk goud waard en mis ik oprecht wel hoor, maar dat staat in niets in verhouding tot het genot van een alcoholvrij leven dat je er de andere 364 dagen voor terug krijgt. Daar wil ik me best wel een koningsdag voor inhouden hoor. Geen enkel probleem!

En als er ooit een tijd geweest is om nuchter door Koningsdag te gaan, dan is het nu wel. Door alle coronatoestanden is het natuurlijk ook wel een compleet halfbakken bende overal. FOMO is dit jaar op het laagste niveau sinds tijden, en dat is voor ons geheelonthouders namelijk hartstikke goed nieuws. Maak daar gebruik van!

Ik trek straks gewoon voor het idee een 0.0 open, en na een oranje tompouce ga ik me weer voorbereiden om zo snel mogelijk naar bed te gaan. Wat een feest!

Andere tijden, maar ik vind het op dit moment allemaal wel best. Mooie herinneringen vergaan niet!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *