Koos PICCloos

Yes, het is zover! Gisteren had ik er nog niet over geschreven, maar na het laatste infuus afgelopen dinsdag hebben ze ook gelijk die PICC-lijn uit mijn arm gehaald. Je weet wel, dat was dat slangetje dat bijna 4 maanden uit mijn bovenarm heeft gehangen om die chemo’s een stuk draaglijker te maken. En van die keuze heb ik geen moment spijt gehad hoor, maar nu dat slangetje weg is lucht dat toch wel weer een heel stuk op. Toch weer een kleine stap richting normaal!

Nadat ze dat slangetje er voorzichtig uitgehaald hadden moest er nog 2 dagen een pleister op blijven zitten zodat de boel weer even rustig dicht kon groeien, en die mocht er net na het douchen eindelijk vanaf. En op een klein gaatje na is die arm eindelijk weer zo goed als normaal. Goed, er zitten amper spieren meer in en alle haartjes zijn eraf gewaxt, maar er hangt geen PICC meer uit. Gewoon zoals het hoort. Wat heerlijk!

Wel nog een interessant detailtje hierover trouwens, want tijdens mijn laatste infuus afgelopen dinsdag vertelde mijn verpleegster me dat er tegelijkertijd ook iemand anders op de afdeling zat die ervoor had gekozen om geen PICC-lijn te gebruiken. En net als ik had hij zijn laatste infuus, maar daar ging het aanbrengen dus helemaal mis (ze kregen hem er niet in). Zit je dan met je pijnlijke aders…

En alsof de duvel ermee speelde was er ook nog iemand anders bij wie ze de PICC-lijn eruit gingen halen (vlak voordat ik aan de beurt was), maar daar zat het slangetje halverwege vast en kregen ze hem er dus niet uit. Ik moet er niet aan denken zeg, dan ben je dus compleet gaar van de chemo en dan moet je daarna direct naar de radiologie om onder toezicht ook nog eens dat dingetje eruit te krijgen. Mijn verpleegster had het mij expres maar niet verteld totdat ie er bij mij uit was om me niet bang te maken, maar dat had ze niet vaak meegemaakt zij ze. Blij dat het bij mij allemaal vlekkeloos verliep.

En nu slaap ik vannacht dus voor het eerst in tijden gewoon met twee normale armen. Vet relaxed! Maar ondanks dat: mocht iemand in de toekomst ooit dit verhaaltje gegoogled hebben terwijl je je afvraagt of je nu wel of geen PICC-lijn moet laten zetten, daarover kan ik kort zijn: just do it! Het is een gek idee en een beetje ongemakkelijk, maar het spaart je wel zoveel narigheid uit. Je voelt je waarschijnlijk al belabberd genoeg straks, dus beter kies je voor dit beetje extra luxe. Je zult er geen spijt van krijgen!

Dus dat. En o ja, verder voel ik me gelukkig ook wel weer een stuk beter dan dinsdag. Floor daarentegen ligt er momenteel echt weer compleet af met hoge koorts en allemaal narigheid, dus wij zetten de ziekenboeg desondanks vrolijk voort hoor. Laatste loodjes of niet: we laten ze wel tellen hier in huis. Man, wat een gedoe allemaal!

Ik moet er niet aan denken.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *