Kan je een hele dag tussen de bedrijven door blijven werken?

Iedereen kent wel van die dagen dat je telkens allemaal dingen tussen de bedrijven door aan het doen bent. Nu vroeg ik me af of het mogelijk is om dit een hele werkdag vol te houden. Kun je je werk zo indelen dat je geen moment in de bedrijven zit? Ik zocht het voor jullie uit.

Tijdens een grondig experiment in de baas z’n tijd ben ik volledig los gegaan op allemaal dingetjes die niet in de bedrijven vallen. Lange tijd kon ik me daar naadloos doorheen manoeuvreren, bijvoorbeeld door tussen de bedrijven door even koffie te gaan halen, een mailtje te versturen, outlook bij te werken of spontaan wat te overleggen. Het beviel me goed, daar tussen die bedrijven door.

Tot het moment dat ik plotseling weer keihard middenin de bedrijven zat. Ik had een deadline en daar kon ik me echt niet voor verstoppen, ook niet tussen de bedrijven door. Het uitzicht op een gunstige uitkomst werd steeds somberder en daarom had ik helaas geen andere keuze meer dan me toch in die bedrijven te begeven. Daar ging ik dan, met mijn slechte bedoelingen.

Tot diep in de avond heb ik moeten overwerken om alle tijd in te halen die ik zinloos tussen de bedrijven door heb gebracht. Uiteindelijk heb je daar dus alleen jezelf mee. Mijn advies zou dan ook eerder zijn om een gezonde balans te vinden tussen de bedrijven door en daar middenin.

Dat is toch wel het prettigst.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *