Kunnen die Fransen hun honden niet een beetje koest houden?

Ik schrik me niet graag de pleuris. Zeker niet als ik rustig met een rijkgevulde kinderwagen over straat flaneer om mijn baby lieflijk in slaap te wiegen. Dan vind ik het gewoon ronduit irritant dat mensen in kleine Franse dorpjes het kennelijk nodig vinden om allemaal woeste waakhonden te nemen die in een Frans-honds dialect onschuldige voorbijgangers de huid volschelden. Want zo voelt het wel een beetje.

En ik begrijp het ook niet. Ze zeggen toch altijd dat honden mensen zo goed aan kunnen voelen? Waarom snappen ze dan niet dat ik aan hun kant sta? Ook ik heb een hekel aan mijn kat. Ook ik hou ervan om uren lang in een zonnetje te liggen snurken. Ook ik zou het vet vinden om overal mijn kop uit rijdende voertuigen te kunnen steken. Maar in plaats van dat ze deze kameraderie een beetje fatsoenlijk aanvoelen met hun zogenaamd stoere hondenzintuigen, kiezen ze ervoor om mij zonder blikken of blozen helemaal de huid vol te blaffen. Inclusief mijn baby. Ik vind dat écht geen stijl, honden.

Je zou toch verwachten dat de baasjes die onbeschofte honden nog een beetje proberen bij te sturen, maar het enige wat ze doen is dat ze keihard ‘CROISSANT FLU FLU!!!’ naar die beesten roepen zodra ze beginnen te blaffen. Daar word ik gewoon heel zenuwachtig van. Zeker als dan ook nog eens de poorten van hun erf openstaan en ze met kwijlende bekken op mijn kinderwagen af komen stormen. Het is net alsof die baasjes expliciet de aanval inzetten. En dan ga ik echt wel wat sneller lopen hoor.

Ik heb vandaag dus een extra bezwete onderbroek in de was moeten doen en dat neem ik Frankrijk en hun honden enorm kwalijk. Alsjeblieft lieve Fransen, doe hier toch eens wat aan. Ik weet het, blaffende honden bijten niet, maar dit is gewoon echt niet relaxed meer. Óf leer die Franse honden een beetje fatsoenlijke manieren aan, óf laat gewoon een stel getrainde hamsters in je voortuin los. Alles beter dan dat er echt een keertje een zijn tanden in de kuiten van een hardloper of mijn baby zet.

Croissant flu flu jongens! Maar doe dat liever gewoon een beetje rustig.

Merci beaucoup paturain.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *