Kunnen je lenzen uit je ogen waaien?

Toen ik vanmorgen door de storm fietste, voelde ik de harde wind regelmatig aan mijn oogbollen trekken. Nu vind ik dat op zich niet zo’n probleem, ware het niet dat ik daar eerder op de ochtend al een stel contactlenzen in had gestopt. Het zou me toch niet gebeuren he… straks waaien gewoon die lenzen uit je hoofd! Maar gelukkig, door mijn oogleden precies op de juiste momenten tactisch voor mijn lenzen te schuiven, is de wind er niet in geslaagd om mij de lenzen af te nemen. Maar kan dat eigenlijk wel?

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik ook niet heel erg mijn best heb gedaan om me de lenzen uit de ogen te laten waaien, maar ik heloof wel dat ze in elk geval ondersteboven zijn gewaaid. Dit weet ik omdat ik een cilinder heb, en als je lens verkeerd gedraaid is merk je dat gelijk. En als de wind dat al kan, wat kan ie dan nog meer?

Mijn nieuwsgierigheid is in elk geval weer eens gewekt hoor. De volgende keer dat ik door de storm fiets ga ik dit experiment vervolgen. En als het lukt, lees je het natuurlijk als eerste hier op Wateengast.nl! De enige site waar dat soort onderzoek ├╝berhaupt besproken wordt…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *