Kunnen luiaards vliegen?

Luiaards kunnen zeker vliegen, alleen komt dit in de praktijk maar heel weinig voor. Ze moeten namelijk eerst heel lang opladen voordat ze voldoende energie verzameld hebben om van de grond los te komen. Dan liggen ze eerst wekenlang muisstil in een boom hun krachten te sparen, en als het dan eenmaal zover is kunnen ze op onverklaarbare wijze aanvoelen of er mensen, camera’s of bloggers in de buurt zijn. Pas als de luiaard er zeker van is dat dit niet het geval is, neemt ie een uitzinnige aanloop en maakt ie een prachtige vlucht het luchtruim in.

Daar voert ie dan de meest wonderlijke capriolen uit om indruk te maken op het andere geslacht. Hierbij zingt ie de mooiste liederen en laat ie eindelijk zijn fluoriserende kleuren zien, terwijl hij de ene na de andere looping uit zijn vliegende mouw schudt. Dit hele schouwspel duurt al met al maar een paar minuten, en daarna heeft de luiaard weer een paar maanden nodig om op te laden voor de volgende sessie. Zo’n waanzinnige show gaat je niet in de koude kleren zitten.

Jaja, het is een werkelijk prachtig dier, die luiaard. Zodra ik er een keer beelden van kan vinden zal ik ze hier posten. Tot die tijd: hou deze site in de gaten!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *