Kunnen mensen die geen leestekens gebruiken alsjeblieft een boete krijgen?

Serieus, wat is dat toch mensen? Waarom zijn er zo ontiegelijk veel mensen die het gewoon steevast vertikken om een paar leestekens te gebruiken als ze iets schrijven? Interpunctie voor beginners is duidelijk geen onderdeel meer van het curriculum op onze lagere school. Of is er iets anders aan de hand? Hebben de punt en de komma jullie ooit iets aangedaan, waardoor jullie deze kekke leestekens zo angstvallig uit de weg gaan? Ik begrijp het gewoon niet… zó moeilijk zijn die taalregels toch ook weer niet?

Wat mij betreft trekken we de taalregels dus gewoon wat strenger aan. Ik pleit ervoor, om het gebruik van leestekens in openbare ruimtes zoals internet verplicht te stellen. Doe je dat niet, dan riskeer je een boete en mogelijk zelfs een tijdelijk taalverbod. Thuis, in je eigen Word-documentjes hoef je dan geen leestekens te gebruiken, maar als je de online deur uit gaat naar het wereldwijde web moet je je gewoon een klein beetje aanpassen aan de mensen om je heen. Is dat nou zo veel gevraagd?

Als we gewoon allemaal leren om die leestekens goed te gebruiken, gaan we samen zo snel mogelijk naar een begrijpelijke samenleving. Samen krijgen wij dit taalgebrek eronder.

Namens alle leestekens: bedankt<,-“[;.\?!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *