Kunnen mensen fysiek echt niet van oase-steekschuim afblijven?

Mensen zijn soms toch wel zo grappig! Dat merk je bijvoorbeeld als je net als ik vandaag in de Action rondliep (de winkel, niet de kermis). Los van de prachtige figuren die je daar in zichzelf ziet mompelen, laat het aanbod van de rotzooi daar goed zien wat wij mensen allemaal mooi vinden. Gigantische tuinkabouters in de vorm van een kikker? Check! Een levensgroot vogelnest vol paaseitjes? Check! Een kronkelige tak met LEDS het woord “love”? Check! Maar dat is nog niet eens wat ik het mooiste vond. Het mooiste was wel deze sociologische bevinding:

Mensen verliezen namelijk schijnbaar alle controle over hun lijf als ze ergens toevallig langs dat groene steekschuim lopen (je weet wel, die meuk die je kunt gebruiken voor een kerststukje). In de Action zag ik namelijk een flinke doos van dat spul staan en zo te zien heeft zo’n beetje iedereen in Haarlem zijn vinger (?) wel een keertje in dat spul gestoken. Echt!

En geloof me, als ik eerlijk ben voelde ik zelf ook die drang om er een gaatje in te prikken met mijn wijsvinger. Na het nemen van deze foto ben ik snel doorgelopen, maar anders zat er nog een gaatje van een gast bij hoor.

Het is een wonderlijk spul, dat steekschuim. Bijna net zo wonderlijk als de mensheid zelf!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *