La casa de papel. Is het wat?

Ik heb vandaag last van een nieuwe emotie. Voor het eerst in mijn leven ben ik namelijk echt een beetje boos op een serie. De aanleiding? Netflix-hitserie ‘La casa de papel’ uit Spanje. In tegenstelling tot wat iedereen mij adviseerde, vond ik namelijk echt niet dat ik die echt moest zien. Dus, la casa de papel: is het wat? Mwah.

La casa de papel: wat is het?

Ken je die filmserie over Ocean’s Eleven? Nou, dat is precies wat le casa del papel is, allen dan een stuk minder goed. De acteurs zijn iets minder ervaren (lees: veelal stront-irritant) en het tempo is ongeveer dat van een pot pindakaas die je ondersteboven probeert leeg te gieten. Het verhaal gaat over een groepje volk dat de Spaanse munt probeert te beroven en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Of het uiteindelijk is gelukt? Geen idee, ik had echt geen zin om nog meer seizoenen te gaan kijken om te zien hoe het gaat eindigen.

Is het zo slecht?

En dat is precies waar ik zo boos over ben: dat open einde van seizoen 1. Ik had vier afleveringen voor het einde namelijk al besloten dat ik niet verder wilde kijken, maar ik moest toch in elk geval het eerste seizoen van mezelf afkijken om mijn tijd niet compleet te hebben vergooid. Maar die laatste aflevering van seizoen 1 had net zo goed het einde van aflevering 5 kunnen zijn of zo. Niks geen einde, niks geen antwoorden, gewoon zomaar een einde van een aflevering. Nu weet ik dus nog niet eens hoe die vervloekte overval af gaat lopen en heb ik dus alsnog voor niks naar dit gepapel zitten kijken!

Ben je er dan zo veel tijd mee kwijt?

Nou ja, dat valt wel mee. En begrijp me niet verkeerd: het is ook best wel vermakelijk hoor, maar ik vind dit verhaal gewoon niet geschikt om over 50 uur uit te smeren. Laat staan over die 12 uur die het eerste seizoen lang is. Meestal is een serie beter dan een film, maar in dit concept heb ik toch liever gewoon binnen 2 uur de clou erdoorheen gejast.

Tijd-kwaliteitverhouding

Heel erg matig dus naar mijn idee! Op zich vermakelijk, maar na de 12 uur van seizoen 1 weet je nog niet eens hoe het af gaat lopen. Voor mij persoonlijk heb ik mijn schaarse vrije tijd dus echt wat verspild, en daar moet ik deze serie voor straffen. Het resultaat: een tijd-kwaliteitverhouding van niet meer dan een 2,5. Begin er maar niet aan.

Kan ik het aanraden?

Alleen als je écht niets anders meer kunt verzinnen om te doen en per sé een serie wilt kijken. Maar beter ga je gewoon iets leren of zo, daar heb je veel meer aan.

Wat zal me bijblijven na het kijken van deze serie?

Hoe zou het toch eigenlijk afgelopen zijn?

Dus! Volgende keer papel.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *