Laatste Teletubbie in Artis overleden

Vandaag is helaas de laatste Teletubbie in Artis overleden. Het ging al langer slecht met het beestje, nadat hij vanaf het inzetten van de winter steeds vaker weigerde te eten. De verzorgers van de Teletubbie vermoeden dat dit met de eerdere stopzegging van zijn televisieshow te maken had. Sindsdien kon er geen lachje meer af bij het exotische wezen en ging het snel bergafwaarts met zijn gezondheid.

Met het overlijden van deze Teletubbie zijn er voor zover we weten nog maar 3 exemplaren overgebleven op deze aardbol. Daarmee is de Teletubbie de zoveelste diersoort die serieus met uitsterven wordt bedreigd. Eerdere pogingen voor een geforceerd broedprogramma leken vooral veel stress op te wekken bij de beestjes. Het zou kunnen dat dit ook meegespeeld heeft met het fatale lot van de Teletubbie in Artis, maar daar willen de verzorgers verder niets over kwijt.

Na een crematie in besloten kring is het stoffelijk overschot van de Teletubbie met een grote mompelende paarse stofzuiger opgeslurpt en over een heuvelachtig weiland uitgestrooid. Tijdens de ceremonie werden heel attent deze zakdoekjes uitgedeeld:

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *