Legend of Solgard. Is het wat?

Oei, val ik hier even gênant door de mand zeg. Ik heb net een heel pleidooi gehouden om mijn vrije tijd wat minder kansloos te maken, en het eerste wat ik doe is verslaafd raken aan een of ander kansloos puzzelspelletje voor op je telefoon. Fraai begin van deze review-serie zo! Maar eerlijk is eerlijk, ik schrijf over alle entertainment waar ik mijn uurtjes in steek. En inmiddels heeft dit vervloekte spelletje al aardig wat vrije uurtjes op weten te snoepen. Hoe heb ik dit zover kunnen laten komen?

Ik heb het hier over ‘Legend of Solgard‘, een spelletje dat je kunt downloaden uit de plaatselijke app-stores. Ik moet zeggen dat het er heel mooi uitziet allemaal, al is het fantasy-thema natuurlijk niet bijster origineel. Ook de mechaniek is weinig verrassend, aangezien het weer een variant is op de bekende schuif-dezelfde-dingetjes-tegen-elkaar-pfiew-formule. Je weet wel, dat is “Boter, Kaas en Eieren” maar dan met 2gb processorkracht achter de kruisjes.

En toch weet dit simpele spelletje langer te boeien dan je gemiddelde app. Ik vermoed dat dit komt doordat het soms zowaar echt moeilijk kan zijn. Je moet soms echt je hersens breken om die ene meesterzet te verzinnen waardoor je die eindbaas toch na 3 zetten schaakmat kunt zetten. En heel geleidelijk wordt het allemaal steeds complexer en ingewikkelder. Tegelijkertijd verlies je precies vaak genoeg om jezelf uit te laten dagen tot nog een rondje, zonder zo frustrerend te worden dat je er nooit meer aan wilt beginnen. En dat is best knap.

Daarbij is het sfeertje best gezellig en word je natuurlijk om de haverklap beloond om een of andere fantastisch zeldzame overwinning. Dit alles uiteraard precies volgens plan van de makers, die daarmee hopen dat je zó verslaafd raakt dat je op een gegeven moment zelfs echte knaken aan het spelletje gaat besteden. Zo ver zal het bij mij gelukkig zeker nooit komen, maar het is wel zo erg dat ik er nu al bijna 10 dagen mee bezig ben.

Want zonder dat je er erg in hebt slurpt het weer minuutjes, kwartiertjes en zelfs uren van je beperkte vrije tijd op. Zo veel, dat je op een gegeven moment de waarheid onder ogen moet zien en er een stukje over moet schrijven op je website. Dat is natuurlijk best kansloos, maar goed. Het oordeel:

Kansloos puzzelspelletje Legend of Solgard. Is het wat?

Tijd die je eraan kwijt bent: elke dag een half uurtje tot een uur, voor ik gok een week of 3

Kwaliteit: de spannendere potjes kunnen je echt een beetje zenuwachtig maken, en dat zegt wel iets voor een suf puzzelspelletje

Tijd-kwaliteitverhouding: 2. Want kom op zeg. Het is heel vermakelijk, maar als je er nooit aan begint mis je natuurlijk ook niks.

Wat ik me afvraag na afloop: ben ik hier nou serieus weer een half uur mee bezig geweest!?

Kan ik het aanraden: nee, beter begin je niet aan de ‘verslaving’, tenzij je echt even niets beters te doen hebt met je tijd onderweg.

Dus.
Tot zover. Stay tuned voor meer onvermijdelijk geleuter over entertainment op Wateengast.nl!

You May Also Like