Lekker nerden met kerst

Vandaag is het tweede kerstdag. Dat is net zoiets als eerste kerstdag, maar dan met twee keer zoveel kerst. Of zo. En bij ons thuis betekent dat dit jaar verder eigenlijk helemaal niets bijzonders, en dat is stiekem heel relaxed. Niks geen luxe diners met ingrediënten, maar gewoon mini frikandelletjes uit de airfryer met blije kinderen. Veel makkelijker en ook gewoon hartstikke lekker. Niks meer aan doen!

En nu ze in bed liggen, gaan we lekker door met de rust. Sterker nog, we gooien er nog een tandje bij. Floor ligt lekker in bad en ik heb vanavond een heerlijk nerderige cursus ontdekt over hoe kunstmatige intelligentie werkt in die game engine die ik aan het leren ben (Unity). Heerlijk om ook weer een klein beetje intellectueel uitgedaagd te worden op die manier, ik merk dat ik dat misschien toch wel een beetje begin te missen zo nu en dan.

Niet dat die cursus supercomplex is hoor (AI in games lijkt over het algemeen een stuk simpeler dan waar ik bijvoorbeeld al in mijn werk bij Schiphol mee te maken heb, maar daar staat tegenover dat de toepassingen in games echt superconcreet zijn: “breng poppetje X van de ene vector aan coördinaten naar de andere”. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?). Maar heel leuk als ik hierna bijvoorbeeld het ontstaan van wachtrijen op een virtueel vliegveld in beeld kan brengen. Volgens mij moet dat straks goed te doen zijn met alles wat ik nu leer, dus dat is weer een lekker nerderig hobbyprojectje waar ik me even goed mee kan vermaken. Heerlijk!

Alleen merk ik wel dat terwijl ik dit typ mijn vingers weer meer beginnen te tintelen. Dat was vandaag sowieso weer even wat heftiger dan gisteren, gek genoeg, al denk ik wel dat ik kan aanwijzen waar het door komt (met kinderen in de kou naar een speeltuin, en koud eten voorbereiden.. dat is ook vragen om prikkelende klauwen als je aan de chemo bent). Dus zometeen snel handschoenen aan en een warme kop thee knuffelen. En dan zit vandaag er alweer op. Weer een dagje dichter bij het einde van de behandeling!

Jaja, dat was weer een spannende dag uit de woeste avonturen van Rein Onlein. Je zal mij maar zijn zeg 😉 Haha.

Tot latertjes!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *