Links Awakening remake. Is het wat?

Zelda is één van de mooiste dingen uit mijn leven. Het klinkt misschien overdreven en dat is het ook een beetje, maar ook weer niet zo heel erg. Want hoezeer ik het ook probeer, stiekem kan ik maar weinig dingen verzinnen waar ik al meer dan 20 jaar intens veel plezier aan kan beleven. Zo om de twee jaar komt er weer een nieuw deel uit van deze reeks en elke keer is het toch weer vernieuwend genoeg om ontzettend te blijven boeien. Tel daar die briljante sfeer, setting, gameplay en bovenal soundtrack bij op en ik kijk nu alweer uit naar de volgende sessie. En dat terwijl ik er pas net eentje achter mijn kiezen heb!

Al was dit wel een bijzondere. Het gaat hier namelijk over Links Awakening, een prachtige remake van de klassieker die je 25 jaar geleden misschien nog wel eens op je GameBoy hebt gespeeld (als je toevallig even niet aan het Tetrissen was). Nu staat er opeens allemaal krachtige rekenkracht van de Switch ter beschikking en het resultaat mag er zijn!

Kwaliteit – Want mijn hemel, wat ziet dit er gelikt uit. Het oogt op het eerste gezicht allemaal een beetje kinderlijk, maar dat sfeertje werkt zo heerlijk op je gestel dat je werkelijk het gevoel krijgt dat je naar een heus diorama van je mooiste jeugdherinneringen aan het staren bent. Daarbij heb ik mezelf er meerdere malen op betrapt dat ik kippenvel kreeg bij het horen van die ó zo herkenbare Zelda-tune, ingespeeld door een fanatiek Japans talentenconcert. Heerlijk! Zo heerlijk zelfs dat ik mijn poppetje af en toe gewoon in het gras geparkeerd heb om van de muziek te genieten.

Tijd die je eraan kwijt bent – En dan tikt de tijd rustig weg. Het scheelt enorm dat ik alle puzzels nog kan dromen omdat ik ze vroeger al eens heb opgelost, maar dat geeft allemaal niets. Elke stap die je zet voelt nieuw, en elke ontdekking voelt voldaan. Ik moet zeggen dat ik op een gegeven moment gewoon de tijd kwijtgeraakt ben, maar ik weet dat ik hem nu na een week of 3 heb uitgespeeld. Dat met maximaal een uurtje per dag zet hem denk ik op een uur of 20 aan speelplezier.

Tijd-kwaliteitsverhouding – en die tijd is het meer dan waard! Het is allemaal precies lang genoeg om tot de laatste stap te blijven boeien. Geen moment van je tijd is hieraan verspild. Een welverdiende 9 dus!

Kan ik het aanraden? Zeker, aan iedereen! Vooral als je Links Awakening vroeger al een keer gespeeld hebt, maar ook voor nieuwelingen is het leuk. Eenvoudig slimme gameplay in een sfeertje waar je instant blij van wordt. What’s not to like?

Wat me bij zal blijven na het spelen? Eigenlijk alleen maar een onverzadigbare behoefte aan meer! O wat hoop ik vurig dat we over een jaar of twee A Link to the Past in deze vorm aan kunnen zwengelen. Dan ga ik mezelf serieus een week lang ergens opsluiten van geluk. Hoe vet zou dat zijn!

En nu? Terug naar de werkelijkheid… maar man, wat was dit me weer een waar genoegen. Ga ervoor, als je een Switch hebt!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *