LIVEBLOG! Vrijdag de dertiende: is dit echt een pechdag?

Vrijdag de dertiende staat bekend als een regelrechte pechdag, maar is dat wel zo? Ervaart een doorsnee gemiddelde gast zoals ik vandaag werkelijk meer ongeluk dan op een andere dag? Ik zocht het voor jullie uit en hou je de hele dag door op de hoogte in dit unieke liveblog:

5:30 uur: Vrijdag de dertiende 8s in elk geval wel een dag die vroeg begint. Zoals alle dagen eigenlijk als je een baby hebt. Omdat we bewust voor die baby hebben gekozen zou ik die pech dan ook niet aan vrijdag de dertiende toewijzen. Deze levende wekker hebben we aan onszelf te danken.

7:30 uur: na een vrij rustige ochtend dacht ik dat de baby gekakt had, maar dat bleek niet het geval. Wat een geluk.

8:03 uur: er is genoeg koffie en ook het wc papier is niet op. Mijn geluk houdt voorlopig gewoon aan.

8:45 uur: Willem is naar school en Bas is gaan slapen. Gelukkig even rust in de tent hier.

10:20 uur: pech voor Bas, dit keer ben ik het die hém voor de verandering eens wakker mag maken. Ha! In your face, Bas! Weet je ook eens hoe dat is. Hop, fles erin en op naar het consultatiebureau!

10.42 uur: vlak voordat ik weg moet heeft eerdergenoemde baby dus toch gekakt. Dat is inderdaad pech. Vrijdag de dertiende misschien?

10:45 uur: er valt een sokje van bas op de grond dus die moet ik oprapen. Heb ik weer, pechvogel..

10:48 uur: ik weet precies waar mijn sleutels liggen en kan zo vertrekken. Wat een geluk!

10:52 uur: ik wil de verpakking van mijn niet wiebelende laptop weggooien en de papierbak is niet vol. Dat is boffen.

coolble wagen

11:00 uur: pech voor Bas: we zijn nu echt daadwerkelijk op weg naar het consultatiebureau voor prikjes. Hij moest eens weten wat hem boven zijn babyhoofdje hangt.

11:02 uur: Wat een geluk voor mij: Bas zit de hele tijd naar me te lachen in de kinderwagen. Dan smelt je vaderhart toch?

11:20 uur: Voor de verandering heeft Bas eens niet het hele consultatiebureau onder gezeken. Dat is toch een geluk voor die arme medewerkers daar.

11:47 uur: gelukje voor Bas, die prikjes vielen best mee. Ongelukje voor bas: daarna moest hij weer een schone romper aan en zoals altijd vond ie dat weer rampzalig. Die prikjes pakt ie als een vent, maar hierbij loopt ie te krijsen dat het niet mooi meer is. Dat is toch bizar? Gekke naaktloper.

12:30 uur: pech voor Willem: ik had een namaak Bayblade unit uit China laten komen maar die werkt voor geen meter. Bummertje!

13:07 uur: geluk en ongeluk wisselen elkaar nu in rap tempo af. Het ene moment gooit Bas mijn telefoon op de grond, het andere moment blijkt ie toch niet stuk te zijn. Poe, wat een momentum!

14:04 uur: Willem stort zichzelf net achterover op de bank met zijn hoofd op een soort plankje. Als ik hem mag geloven is dit het eind van de wereld voor hem, maar volgens mij is het gewoon een beetje pech. Niks aan de hand gast.

14:21 uur: Voorlopig ligt Bas nog steeds rustig te slapen. Hij zou heel huilerig kunnen worden van die naalden in zijn benen, maar daar is tot op heden is daar nog niks van te merken. Wat dat is? Geluk hebben!

15:21 uur: er loopt al de hele dag een strontvervelende zwarte kat door mijn huis. Helaas is dat elke dag zo met Joop, dus wat dat betreft geen extra pech vandaag…

16:05 uur: ik ging een ijsje kopen met Willem en ze hadden zijn lievelings nog gewoon op voorraad. Wat een geluk!

16:25 uur: ook in dit kleine hoekje zit geen ongeluk:

een ongeluk zit niet in dit kleine hoekje

16:44 uur: ik lees net dat ik binnenkort een mooie advertorial mag gaan verzorgen op Wateengast!. Wat leuk weer! Zin in.

19:49 uur: na een standaard heftige avondspits met avondeten voor de kinderen gaat alles eigenlijk nog steeds aardig pechvrij. Willem heeft wel alweer zijn hoofd gestoten tegen mijn bord (serieus gast, hoe dan?). Maar Bas ging na een beetje jengelen redelijk relaxed naar bed. Deze dag had wat dat betreft een stuk slechter kunnen zijn hoor! Nu de volgende naar bed brengen..

21:01 uur: alle kinderen slapen en ook hier zijn verder geen noemenswaardige ongelukkigheden te melden. Ik begin steeds meer te vermoeden dat vrijdag de dertiende helemaal niet zo bijzonder is als iedereen zegt. Maar wat niet is kan nog komen! We hebben immers nog 3 uren te gaan. Spannend hoor!

23:37 uur: nog altijd geen noemenswaardige pech om over naar huis te schrijven. Sterker nog: ik heb een heerlijke avond gehad. Met een leven vol baby’s mag een drukke vader dan best wel van geluk spreken! Dus met nog slechts 23 minuten te gaan durf ik best mijn conclusie op te schrijven voordat ik naar bed ga.

Conclusie: Vrijdag de dertiende. Is dat nou echt zo’n pechdag?

Dat ligt er een beetje aan. Als je een baby van 5 maanden bent en je hebt die dag net een afspraak bij het consultatiebureau om twee naalden in je benen te laten zetten, dan ja. Dat is dan gewoon een beetje pech hebben. Hetzelfde geldt als je een kleuter bent van 5 die gewoon zo nu en dan nog heel lomp zijn hoofd kan stoten tegen een maaltijdbord of andere harde voorwerpen. Je ongeluk zit dan sowieso in een wat groter hoekje.

Maar alle andere mensen kan ik nu gelukkig toch wel goed onderbouwd gerust stellen: op vrijdag de dertiende heb je écht niet meer of minder pech dan op andere dagen. Inspiratie voor een onzinnig liveblog, dat wel, maar daar houdt het verder toch echt wel bij op.

Fijne avond en welterusten allemaal!

— DIT LIVEBLOG IS GESLOTEN —

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *