Lopen we niet een beetje te hard van stapel met z’n allen?

Wauw, ik vind het allemaal wel snel gaan hoor! Ik ben nog niet eens volledig gevaccineerd, maar het voelt alsof ik overal weer zonder mondkapje in drukke mensenmassa’s mag gaan staan. Op het schoolplein en in de supermarkt sta je gewoon weer haast een beetje voor aap als je daar voorzichtig staat te doen met je mondkapje. Maar zo gek is dat toch niet? Een week geleden deden we het allemaal nog braaf, en binnen een dag is het weer voorbij. Ik vind dat best een beetje spannend.

Ik snap best dat het risico ongetwijfeld uitgerekend is, en dan snap ik ook dat uitgerekend is dat er een x aantal mensen uit een bepaalde leeftijdscategorie corona mogen krijgen voordat de zorg gevaarlijk belast gaat worden. Met andere woorden: we laten corona nu de vrije loop, want de piek die we hebben berekend kunnen we aan. En daar heb ik niets op tegen hoor, kom maar door! Maar dat betekent niet dat ik zelf corona wil hebben. Gadver!

Ik ken inmiddels zat schrijnende verhalen van mensen die er goed ziek van zijn geworden, en dat heb ik gewoon liever niet. De komende dagen/weken gaat het allemaal weer opleven, en die besmettingen vinden nu plaats. Vandaag, op dat schoolplein en in die supermarkten. Totdat ik mijn tweede prik een week achter mijn kiezen heb, doe ik het dus liever gewoon nog even voorzichtig aan. Jullie ook?

Thanks!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *