Mag ik als man ook van mijn Rituals genieten?

Waarom heb ik als man toch steeds het gevoel dat ik me wat moet schamen als ik openbaar geniet van een douchegel die lekker ruikt en gladjes over mijn behaarde huidje glijdt? Op de een of andere manier lijkt Rituals namelijk nog altijd primair een vrouwenproduct, en dat vind ik vreemd.

Zo stapte ik laatst een fysieke Rituals-winkel binnen en aan alles voelde ik dat ik niet de primaire doelgroep was. Terwijl de verkoopdames (natuurlijk zijn het dames) mij met een schuin ook aankeken stapte ik resoluut op mijn doucheschuim af, op zoek naar die ene geur die ik al eens eerder had gekocht. Je weet wel, gewoon doelgericht zoals mannen zo goed kunnen winkelen. Maar daar hadden de verkoopdames duidelijk niet op gerekend…

Ik stond al bijna bij de kassa toen er alsnog een dame met een vochtig doekje en een kopje thee op me af kwam sprinten. Of ik daar zin in had. Het leek me niet handig om die spullen mee naar buiten te nemen, dus daar bedankte ik dan maar vriendelijk op, maar de boodschap is duidelijk: bij ons winkel je niet als een man. Wij bieden een beleving. Of je dat nou wil of niet.

Als doorgewinterde “hit & run-shopper” voel je je daar niet thuis. Toen ik uiteindelijk ook nog eens ‘nee’ zei tegen de gratis zeepjes en monstertjes om mee te scrubben, zag ik volgens mij de ogen van de verkoopster een beetje spastisch terugdeinzen. Dat had ze duidelijk niet vaak meegemaakt.

Deze advent-kalender vind ik dan wel weer echt briljant…

Om deze reden koop ik mijn Rituals tegenwoordig maar online. De prijs is toch overal hetzelfde. Het probleem is alleen dat je dan niet eerst even kan ruiken, en dan moet je dus op de namen af. Het enige jammere is dat je daar dus echt helemaal niks aan hebt. Hoe moet ik namelijk in godsnaam weten hoe een organische bamboe in cederhout van Yi Yi Ren ruikt?

Wat me ook opviel is dat de mannenrituals ook zogenaamd stoerdere namen hebben. Zo heb ik mijzelf net gedoucht met een spulletje dat Samoerai Shower heet, naar het vechtende eliteleger van de oude Japanse dynastie├źn. Is dat omdat ik mij dan ook een stoere vechtersbaas ga voelen? Want dat vinden mannen tof. Waar komen ze straks mee? Ninja Nights? Bulldozer Bamboo? Mancave Mystics?

Het is dat die douchegel zo’n fijn spul is, anders was ik er al lang mee gestopt. Inmiddels weet ik ook welke ik moet hebben, dus die kan ik gewoon om de zoveel tijd aan de deur laten bezorgen. Kan ik weer lekker Samuraitje spelen onder de douche!
Yeah!

 

You May Also Like