Mag ik mijn achternaam veranderen in Awesomezoon?

Wat lijkt het me toch gaaf om mijn achternaam te veranderen. Niet dat ontevreden ben over mijn huidige achtenaam hoor (Onlein past immers prima bij mijn voornaam Rein), maar toch… er had zoveel meer in kunnen zitten! Zo vind ik dat mijn achternaam momenteel te weinig zegt over de awesomeheid van mijn stamboom. Daarnaast ben ik een zoon, net als mijn twee kinderen en mijn vader voor mij. En over die kinderen gesproken: hoe lastig is het nu om zich voldoende te kunnen relateren aan de extreme awesomeheid van hun pa?

Precies om die reden lijkt het me in mijn geval heel toepasselijk om mijn achternaam te veranderen in Awesomezoon. Maar mag dit eigenlijk wel? Of zijn er weer allemaal regeltjes waardoor dit heel kinderachtig “weer niet mag“?

Mocht het wel mogen, dan kunnen mijn naaste vrienden binnenkort een kaartje in hun brievenbus vinden met mijn nieuwe adres. De woonplaats, postcode, straatnaam en het nummer zijn gelijk, alleen de achternaam moet je dan even aanpassen. We willen immers niet dat jullie fanmail straks bij de verkeerde meneer Awesomezoon op de deurmat ploft!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *