Mag ik op deze website ook gewoon omhoog scrollen of moet ik verplicht de oranje knop rechts onderin gebruiken?

Wat fijn om te merken dat er ook bezoekers zijn die met een kritisch oog naar deze website kijken. Neem nou bijvoorbeeld Olle, die geheel terecht de vraag stelde of het verplicht is om die onzinnige oranje scrollknop rechtsonderin deze pagina te gebruiken. Nou Olle, dat is een lang verhaal…

In het begin had ik die scrollknop inderdaad verplicht gesteld voor iedereen die graag de onderkant van mijn website wilde bekijken. Het idee was namelijk “ja gast, die knop zit daar toch niet voor niets!”. In die tijd had ik ook nog veel minder bezoekers op mijn site (voornamelijk ikzelf, mijn moeder en die ene gast die altijd alles blijft liken wat ik doe). Toen kon ik dus ook gewoon nog makkelijk de telefoon pakken en iemand opbellen als ik merkte dat iemand illegaal naar boven scrolde via mijn balkje of dat vervloekte scrollwieltje op de muis. Dat waren overzichtelijke tijden.

Nu is alles anders. De bezoekersaantallen liepen in de tientallen, honderdtallen, duizenden zelfs. Na verloop van tijd had ik er een dagtaak aan om de contactgegevens van iedereen te achterhalen die mijn site foutief bescrollde. Toen bij overmaat van ramp ook nog eens de AVG om de hoek kwam kijken en ik op de vingers werd getikt omdat ik dus niet eens meer bij mijn bezoekers op de stoep mag gaan staan om ze aan te spreken over mijn scrollknop, was voor mij de lol eraf.

“Dan scrollen jullie toch lekker zelf maar!”

En zo geschiedde. Ik ben gaan gedogen en tegenwoordig mag iedereen dus op zijn eigen lievelingsmanier door Wateengast.nl heen scrollen. Mij maakt het niet meer uit. Die knop die laat ik gewoon lekker staan, als artefact om mij te helpen herinneren dat vroeger sommige dingen toch echt beter waren. Of anders ten minste.

Nou ja, vroeger waren dingen in elk geval oranje en vierkant met een pijltje erin. En overbodig, dat wel, maar toch. Vroeger hadden we nog knoppen waarvan we onterecht dachten dat ze een toegevoegde waarde hadden.

Nu is dat niet meer zo.

Onwijze dank aan Olle voor het inzenden van deze constructieve vraag! Eerlijk gezegd was die knop me niet eens echt opgevallen, kan je nagaan 😉 Heel goed dat je er dus wat van zegt. Wat een onzin!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *