Mag je je bordspellen weer inleveren als je 100 wordt?

Wat ik me nu al een hele tijd afvraag, is wat er precies gebeurt als je een nieuw bordspel wilt kopen vlak voordat je een keer 100 jaar oud wordt. Op veel spellen staat namelijk met grote letters dat ze bedoeld zijn voor mensen in de leeftijd van bijvoorbeeld 3 tot 99 jaar. Van baby’s en peuters kan ik dat nog wel begrijpen, maar wat als je nou gewoon een hele kwieke bejaarde bent die enorm van het spelen van bordspelletjes houdt?

En stel dat je dan opeens niet meer zou mogen spelen, kan je dan wel je geld terugkrijgen van de spelletjesfabrikant? Bestaat er een soort van leaseregeling voor bejaarden die tegen het einde van hun speelbare leven aanlopen? Het zou immers zonde zijn om nog een duur bordspel aan te schaffen, als je daar in de praktijk nog maar een paar maanden van kunt genieten voordat je 100 wordt.

De reden dat ik het me nu hardop afvraag, is dat deze vraag met de toenemende vergrijzing en oplopende levensverwachting steeds relevanter gaat worden. Ook is het tegelijkertijd een gratis waarschuwing voor de spelletjesfabrikanten. Is het niet eens tijd om deze indicatie op te hogen naar bijvoorbeeld 3 – 199 jaar? Dan weet maar zeker je dat je voorlopig in elk geval weer eventjes goed zit…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *