Mag je ook buiten je eigen gemeente op de Top 2000 stemmen?

Volgende week worden de stembussen weer geopend en kiezen we met zijn allen een nieuwe ophef over het al dan niet op 1 staan van Bohemian Rhapsody. Dan mogen alle kiesgerechtigden in Nederland laten weten welke muzikale coalitie hun voorkeur heeft. Een belangrijk moment voor ons allen, maar maakt het eigenlijk nog uit waar jij jouw stem voor de toekomst laat horen?

Want hoewel dit de landelijke Top 2000 betreft, kiezen de meeste mensen er meestal toch voor op gewoon vanuit hun luie stoel in de eigen gemeente te stemmen. Dit is echter niet verplicht. Je kiesrecht is natuurlijk persoonsgebonden, maar het maakt juridisch niet uit in welke plaats jij jouw kiesrecht daadwerkelijk verzilverd. Als jij dat prettig vindt mag je dus ook gerust buiten je eigen gemeente op de Top 2000 stemmen. Gek genoeg heeft de wet daar helemaal geen mening over.

Mits je Bohemian Rhapsody maar gewoon op 1 zet uiteraard. Het opzettelijk stoken van maatschappelijke onrust is nog altijd bij wet verboden. Dat spreekt voor zich.

De stembussen worden op 1 december geopend.

You May Also Like