Mag je op een koets wel bellen?

Zoals je waarschijnlijk wel weet mag je per 1 juli 2019 niet meer bellen op de fiets. Daarmee riskeer je een boete van 95 euro en voor automobilisten is dit zelfs 240 euro. Persoonlijk vind ik dit een hele goede zaak omdat ik graag levend naar mijn werk ga, maar wat kan je nou doen als je het hier helemaal niet mee eens bent?

Je beste optie is om gewoon een dier aan je voertuig te knopen. In het wetboek staat namelijk alleen dat je als fietser of automobilist geen telefoon mag aanraken tijdens het rijden. De algemene term ‘bestuurder’ wordt hier nadrukkelijk niet gebruikt. Vooralsnog mag je dus gerust een uitgebreid telefoongesprek over de zin van het leven hebben terwijl je met je gouden koets over de A2 kachelt. Niemand die daar iets van mag zeggen.

Als je nou zelf geen gouden koets hebt, kan je natuurlijk altijd nog gewoon bovenop een paard gaan zitten. Maar koop er dan wel snel een, want de prijzen zullen wel enorm gaan stijgen nu paarden door die nieuwe regels heel snel in populariteit toe gaan nemen. Daarbij zijn paarden natuurlijk enorm duurzaam en rijden ze superzuinig (0 op oneindig is zeker haalbaar, al krijg je daar wel maar 1pk voor terug).

Mocht een paard niet helemaal bij jouw stijl passen, kan je natuurlijk ook altijd nog op een schaap naar je werk. Een schaap kost je maar 125 euro en je hoeft je schaap niet eens aan de kant van de weg te zetten als je een Whatsappje naar je collega’s wilt sturen om te zeggen dat je wat later komt. Dat berichtje stuur je gewoon vanaf de comfortabele rug van je zachte schaap. Hoe chill is dat?

Nee hoor, dat telefoonverbod biedt naar mijn idee alleen maar kansen. Je hoeft ze alleen maar even te grijpen, zodra je buiten de bekende grenzen van vervoer durft te denken. Heb je dit zelfsturende boodschappenwagentje bijvoorbeeld al eens gezien? Doe er je voordeel mee, en stay safe! En onthoud:

Een schaap. Daar kun je mee thuiskomen.

Deze prachtige vraag is ingezonden door niemand minder dan mijn fijne collega Iwan. Hulde, en blijf vooral vragen! Daar is deze site immers voor. Fijne vakantie allemaal 🙂

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *