Mag je zeggen dat je de babytijd niet leuk vindt?

Als het op baby’s aankomt zijn er veel taboes. Zo schreef ik eerder al eens dat er ook voordelen aan het geven van flesvoeding zaten, en dat heb ik moeten weten hoor. Binnen een uurtje kwam een prominente delegatie van de borstvoedingsmaffia verhaal halen op mijn site. Of ik wel eens effe snel normaal wilde doen. Nou nee, liever niet. Ik ben liever gewoon eerlijk, juist als iets een taboe is.

Want neem nou bijvoorbeeld die hele babytijd. Als ik de negenmaandenbeurs mag geloven is het één en al dromerigheid, zwitsal en roze drolletjes wat de klok slaat. De praktijk ervaar ik persoonlijk toch anders. Ik vind lieflijk ondergekotst worden en urenlang spastisch rondjes hupsen namelijk niet het allermooiste wat er is. Echt niet. En als je baby dan ook nog eens een keertje ziek is (zoals vandaag), dan is het mooie leven zoals je dat ooit gekend heb helemaal ver te zoeken.

En ergens verbaast het me hoe weinig mensen er zijn die dit uitspreken. Ik kan me echt niet voorstellen dat ik de enige ben die de babytijd eerlijk gezegd helemaal niet zo leuk vindt. In mijn beleving staan er namelijk wel degelijk mooiere dingen dan luiers, gehuil en een slaaptekort waar je dom van wordt. Vinden alle andere mensen dat echt zo mooi?

En ik weet waar ik het voor doe hoor, begrijp me zeker niet verkeerd. Ik hou intens van mijn kinderen en zou ze voor geen goud willen missen. Ook deze periode niet, want die hoort er nou eenmaal bij. Maar ik vind het alleen soms moeilijk om er blij van te worden als ik zoals nu om 4 uur ‘s nachts met een jengelende baby sta te wachten tot er weer een uur van mijn leven voorbij is zodat ik hem een flesje mag geven. Je tijd is immers je allerkostbaarste bezit, en door een baby ga je er opeens zo roekeloos mee om dat ik dat soms best een beetje eng vind.

En terwijl ik dit schrijf stapt er vast weer ergens op het internet een delegatie van de borstvoedingsmaffia met  hooivorken en brandende fakkels in het toetsenbord om mij eens flink de les te lezen. Tegen hen kan ik alleen maar zeggen: gefeliciteerd! Ik ben jaloers op jullie. Het lijkt me fantastisch als ik dit het mooiste zou vinden wat er is, maar zo is het nou eenmaal niet. Ik hoop alleen maar dat jullie bereid zijn om je te realiseren dat er genoeg andere mensen zijn die het allemaal niet zo prachtig kunnen vinden als jullie op je roze wolk.

Geniet er dus van! Ik wou dat ik dat had, maar ik ken nou eenmaal zat dingen die ik liever doe.

En over een paar jaar doe ik die gelukkig met mijn zoons. Ik kan niet wachten!

 

You May Also Like

2 Comments

  1. Mag ik zeggen dat ik het zo met je eens ben. En dat zegt een vrouw, vindt de maatschappij nog raarder.

  2. Ha, wat goed dat ik een eensgezinde heb gevonden! Bedankt Ster, wie weet wordt het ooit nog eens oke om hier gewoon openhartig over te klagen met z’n allen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *