Man op sterfbed: “maar de economische gevolgen zijn nog veel erger”

Vandaag is Henk overleden. Hij was 58 jaar en stierf door corona. Het mooie van Henk is dat hij vlak voor zijn sterven nog opvallend spraakzaam was voor iemand zonder longinhoud. Hier lees je zijn laatste woorden:

Hoi Henk, hoe gaat het?
Ja best kut, ik ga dood en zo.

Wat vind je daarvan?
Ja stom, het lijkt me veel leuker om te leven dan om dood te zijn.

Dat snap ik ja. Waarom ga je dood dan?
Ik heb corona gekregen. Dat is een griepje, misschien heb je er wel eens van gehoord.

Ja het was wel veel in het nieuws de laatste tijd. Hoe is dat?
Best wel hels. Je krijgt geen lucht, en als je probeert te ademen voelt het alsof je vuur inhaleert. Je breekt af en voelt aan alles dat je lijf aan het sterven is. Om nog maar te zwijgen over de economische gevolgen.

Economische gevolgen?
Ja natuurlijk, want ik mag natuurlijk niet klagen. Veel mensen beseffen zich niet dat de economische gevolgen vele malen erger zijn dan de kwaal.

Vindt u dat echt?
Ja natuurlijk! Ik lig hier tenminste nog in bed te creperen. Er zijn zat mensen die door mijn ziekte even niet met vrienden af kunnen spreken in de kroeg. Hoe moet die kroeg dan rondkomen?

Ja dat is wel vervelend ja.
En de rest van de horeca heeft er natuurlijk ook onder te lijden (uche uche). Maar ook het bedrijfsleven hoor! Ook het bedrijfsleven. Die mensen hebben helemaal geen borrels of uitjes meer. Hoe moeten die dan sociale contacten met collega’s onderhouden? Solidariteit is belangrijk in deze tijd, zeker op kantoor. En klanten hé, die missen ze ook.

Maar u gaat dood meneer.
Ja oke, ik ga dood, maar doet iedereen met COVID tegenwoordig. En wie mag dan voor mijn zorgkosten opdraaien? Ik kan dat straks niet meer. Dat doet de hardwerkende samenleving. En die heeft het al zo zwaar!

Echt?
Ja joh! Uche uche. Die drommels moeten gewoon een paar weken thuiswerken joh, zonder elkaar in het echt te zien. En die anderhalve meter he, dat is toch wel zo verschrikkelijk onhandig voor die mensen he. Ik deed daar niet aan hoor. Ik deed niet meer mee.

En nu heeft u corona. Ziet u een verband?
Ja daar in dat kastje staat verband. Ik vind het heel gek dat ik ineens corona heb gekregen. En ik deed nog wel zo voorzichtig! Ik doopte mijn haring nog maar 3 keer in de uitjes. Tongen deed ik zelden of nooit. In de kroeg stond ik altijd op anderhalve meter van de bar en op stijldansen danste ik alleen nog maar met mensen die ik écht leuk vond. En voor het slapen gaan altijd mijn handen wassen he! En nóg kan je het krijgen.

Eh, ja meneer. De regels leken toch vrij duidelijk maar kennelijk niet voor iedereen. Wat gaat u nu doen?
Nou, #ikdoenietmeermee hoor aan die #viruswaanzin. Ik laat me niet betuttelen. Die overheid gaat toch zeker niet… uche … .uche… 5g … uche … brhhhglll….

Meneer? Henk?
…………

Nou hartelijk bedankt voor dit interview he. Fijne dag nog.
….

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *