Meer goed nieuws op de camera

Excellent! Zojuist kom ik weer van het ziekenhuis, om dit keer ook met een traditionele camera te kunnen zien of die tumor inderdaad zo goed gereageerd heeft op de behandeling. Ik zal jullie de gedetailleerde uitleg over dit onderzoek besparen (want dat is allemaal toch een tandje minder leuk zonder verdoving), maar de conclusie was geweldig genoeg dezelfde als die op de MRI/CT: het ziet er goed uit! Daarmee bevestigt ook de VAR als het ware dus het prachtige doelpunt van afgelopen maandag. Score! In your face Harm.

En ik ben nog steeds flabbergasted van de implicatie hiervan, maar volgens mij betekent dit gewoon dat die vervloekte Harm-tumor compleet in mootjes gehakt en afgevoerd is. En dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de operatie, want wat valt er nu nog precies weg te snijden? Je kunt dit volgens mij dan nog steeds wel doen uit voorzorg, maar aangezien die operatie ook best wel gevolgen kan hebben op je kwaliteit van leven gaat hier de voorkeur uit naar liever niet opereren, tenzij we weer iets zien terugkomen. Dus ik heb het vermoeden dat we dat vervolgtraject de komende tijd nu gaan bespreken en overwegen, en dat is toch wel heel wat anders dan ik aanvankelijk voor ogen had. Stukken beter!

Dus yes, vandaag voor de tweede keer deze week goed nieuws! Vet relaxed. En nog een goed nieuwtje: nadat ik een paar weken geleden met mijn oudste zoon Willem een weekendje weg was, heb ik morgen dezelfde quality-time met mijn jongste zoon Bas. Daar ga ik even goed van genieten, en misschien dat dit goede nieuws dan ook wat beter in kan dalen. Want momenteel is mijn buik aan het juichen van geluk, maar mijn hoofd trapt op de rem en loopt wat achter. Ik durf dit gewoon nog niet te geloven. Mag ik nu al een feest gaan vieren? En als die kanker echt weg is, loopt dit traject dan echt met zo’n anticlimax af? Heel maf allemaal dit, ik laat het eerst gewoon nog maar even bezinken.

Maandag belt de chirurg me in elk geval om te vertellen wat hij ervan denkt, en dan weten we weer een beetje meer. Maar hoe dan ook, de beelden liegen niet: het ziet er van binnen gewoon echt heel erg goed uit.

Dikke vette hoera!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *