Meer lootjes getrokken in winter

Een studie aan de Universiteit van Haarlem heeft aangetoond dat er in de winter significant meer lootjes worden getrokken dan in andere seizoenen. Met name in de aanloop naar december ziet een wetenschapper een opvallende piek in het aantal getrokken lootjes per hoofd van de bevolking. Hoe kan deze opvallende trend worden verklaard?

De eerste onderzoeksresultaten lieten een opvallende correlatie met het weer zien, maar toch gelooft de kritische onderzoeker nog niet in een causaal verband. Bij wijze van experiment heeft hij namelijk 5 jaar lang elke maand een lootje getrokken (met terugleggen). Ook in de warme zomermaanden van laatst liep hij hierin niet tegen noemenswaardige problemen aan. Er is kennelijk dus nog meer aan de hand. Wat dat precies is, blijft nog een raadsel.

Het onderzoek ligt nu even stil vanwege de feestdagen en Sinterklaas, maar na deze maand zal het weer hervat worden. Hopelijk worden er vanaf januari weer lekker veel lootjes getrokken zodat we nog dieper in de materie kunnen duiken.

Spannend hoor.

You May Also Like