Mijn eerste game is live!

Mensen zeggen wel eens dat je tegen je veertigste toch echt wel een keer volwassen zal zijn geworden, maar volgens mij is dat niet zo. Bij mij niet althans, en ik betwijfel of dat bij mij ook ooit gaat gebeuren. En daar is helemaal niets mis mee, want ik vermaak me echt serieus kostelijk met mijn eigen kinderachtige gedoe zo op zijn tijd! Neem nu bijvoorbeeld mijn allereerste computerspelletje dat ik heb leren maken met de game engine Unity. Hij is net af, en hij is een stuk leuker geworden dan ik had verwacht. Ik heb zelf stiekem namelijk al keihard om gelachen hoor, dus wat dat betreft is mijn missie al meer dan geslaagd 🙂

Wat in de lesstof een onschuldige tutorial over de technische basics was, is bij mij uitgelopen in een fantastische game waar je heerlijk recreatief mijn zelfontworpen endeldarmkanker-mascotte aan gort kunt rijden. In deze post introduceerde ik eerder namelijk al Harm de Ellendeldarm, en vandaag presenteer ik eigenlijk het kwadraat van deze onzin. Zijn eigen game! En dan ook nog eens met een briljante lanceertitel. Want wat dachten jullie allemaal van:

(Klik hier om te spelen, maar wel alleen via laptop)

Haha! Technisch gezien is dit spelletje is echt mijn eerste babystapje op dit vlak hoor, maar hij smaakt absoluut naar meer. It’s one small step for Rein, but one giant leap for onzin als het ware. De mogelijkheden zijn eindeloos! En daar ga ik me graag verder in verdiepen. Er valt nog wel zo ontzettend veel te leren! Zo heeft dit spel nog helemaal geen levels, doel, score, uitleg, landingsscherm, resetknop, mobiele functie, etcetera etcetera. Ik heb onwijs veel te ontdekken, maar ik kon het ook niet over mijn hart verkrijgen om dit juweeltje nog zo lang voor jullie verborgen te houden tot ie ooit helemaal gepolijst en af is. Dus bij deze! Dan kan ik ook weer snel door naar de volgende game.

Als je nieuwsgierig bent geworden, pak dan je laptop en klik gewoon eens op deze link en botvier je eventuele woede op de mascotte van mijn endeldarmkanker. Besturen doe je met de pijltjestoetsen of de letters ASDW op je toetsenbord, en vervolgens moet je proberen om over die Harmpjes heen te rijden. En als je over een roze chemopilletje rijdt krijg je een korte speedboost voor wat extra adrenaline. Woei! En heb je ze allemaal plat? Dan ververs je de pagina gewoon en kan je weer opnieuw beginnen. Geniet ervan!

Oe, en terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat dit waarschijnlijk totaal niet gaat werken op een tablet of smartphone, dus pak voor de gelegenheid wel eventjes een toetsenbord bij. En let op: er zitten onwijs professionele geluidseffecten in verwerkt, dus check even of je omgeving dat aankan voordat je over een Harm rijdt 😉

En mocht je nou twijfelen of het wel de moeite waard is om hiervoor helemaal je laptop te gaan pakken: geloof mij dan niet, maar geloof Floor:

“Hey Floor, zeg eens dat het de moeite waard is”
“Het is de moeite waard”

Zie je wel? Heel veel plezier, en op naar de volgende game!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *