Hoera? Mijn tumor is jarig…

Nou zeg, wat een feest! Vandaag is het precies een maand geleden dat ik op 2 oktober het kijkonderzoek had waarbij mijn tumor voor het eerst werd gespot. Sindsdien heb ik natuurlijk de bizarste maand uit mijn leven meegemaakt, en dat is waarschijnlijk nog maar het startschot van een lange, onaangename tijd. Maar zoals ik al vaker heb gezegd: ik hou ervan om door een positieve bril naar het leven te kijken, en dus probeer ik er soms ook maar gewoon wat lolligs van te maken! Zo ook vandaag, op dit “verjaardagsfeestje” van die gare tumor in mijn endeldarm (voor de taalpuristen onder ons is dat natuurlijk een “vermaandagsfeestje”, maar goed, jullie snappen het idee). Wat een gast!

De afgelopen tijd zijn we die stomme darm hier in huis eigenlijk vanzelf de “ellendeldarm” gaan noemen, vanwege al die ellende die dat ellendige stukje darm in ons leven heeft gebracht. En als je die woordspeling een stapje verder trekt, kan je er natuurlijk ook een compleet personage van maken. Waarom ook niet? Dan heb je iets om op te schieten. En welke naam allitereert hier dan het beste? Precies! Vandaar hieronder met terugwerkende kracht zijn vervloekte geboortekaartje:

En bij zo’n pakkende naam hoort natuurlijk ook een lollig karaktertje. Nu kan ik zelf helaas nog steeds niet bepaald goed tekenen, maar nooit geschoten is altijd mis. Hieronder zie je het resultaat van mijn gekrabbel. En gelukkig ben ik dan wel weer een nerd, wat dus betekent dat ik mijn gebrek in tekenskills wel weer makkelijk kan maskeren door de boel lollig te animeren met AI. En zo zie je hier de enige echte Harmpie, live in actie:

Haha, supervet dat dit kan tegenwoordig! Aan het eind van deze post zal ik nog een stel animaties delen, gewoon omdat het kan ๐Ÿ™‚

En verder heb ik bedacht om de komende tijd op elke tweede dag van de maand zijn stomme verjaardag te gaan vieren met wat statistiekjes over mijn ziektebed. Want een nerd zou geen nerd zijn als ik daar natuurlijk niet allemaal data over vastleg. Het is nog niet heel spectaculair hoor, maar op zich wel lollig om te weten. Want inmiddels heb ik in een maandje tijd:

  • 20 medische afspraken gehad
  • waarvan 11 een gesprek waren (5 telefonisch, de rest op locatie)
  • 5 daarvan waren een onderzoek/scan
  • 4 keer bloed prikken of vaccinatie
  • En in totaal is er tot nu toe 10 keer een naald in mijn armen gegaan voor het een of ander

Vooral die laatste statistiek is natuurlijk superspannend voor het prikpooltje (hoeveel keer denk jij dat ik geprikt ga worden tot ik aan het eind van de rit uit het ziekenhuis ontslagen word? We hebben vooralsnog maar een stuk of 5 deelnemers, dus wil je meedoen, reageer dan even onder dit bericht met je naam en je gokje… zoals bijvoorbeeld “Rein: 42”. De winnaar krijgt een complimentje!)

Maar goed, alle gekheid op een stokje… Ik ben reuze benieuwd hoe ik er over weer een maand voorsta. Ik hoop oprecht dat ik er dan nog steeds af en toe wat om kan lachen als nu. En over een maand is het alweer 2 december, vier dagen voordat ik 40 ga worden. Sodeknetters! Ik heb nu al besloten dat ik dat ga vieren door mezelf een gรชnant dure doos Lego kado te doen! Gewoon omdat dat superrelaxed is om op mijn dooie gemakje tijdens die chemokuur in elkaar te gaan priegelen. Mocht je willen bijdragen mag dat natuurlijk zeer zeker! ๐Ÿ™‚ Weet je wat, hier is ook gewoon een Tikkie waar je op zou kunnen doneren als je dat wilt:

Wil je mij alsjeblieft betalen voor “Een schaamteloos verjaardagskado” via
https://tikkie.me/pay/2v0s13f75jp8vbrfqph0

De brutalen hebben de wereld, toch? Dus ik doe gewoon mee ๐Ÿ˜‰ #durftevragen #alleschaamtevoorbij #legoisenblijftaltijdtegek

Tot zover dit eerste verjaardagsfeestje van die tumor! (en voor de volledigheid moet ik er natuurlijk wel even bijzeggen dat die tumor in werkelijkheid een stuk ouder is dan 31 dagen, maar net als bij een echte verjaardag beginnen we bij een geboorte ook pas te tellen vanaf het moment dat we gezien zijn door de wereld, toch? Dus daar gaan we niet over miepen!)

Om dit feestje af te sluiten hieronder nog een paar melige animaties, en ik ga nu wat eiwitten eten om die Harm de Ellendeldarm er straks goed van langs te kunnen geven. Die gast is nog zeker niet van mij af!

PS. Ik heb er nog meer maar die gifjes zijn kennelijk te groot om op deze site te plaatsen, dus die houden jullie nog van me tegoed. Doeidoei!

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *