Minder gewonden door vechtpartijen sinds 1,5-meter regel

Het aantal mensen dat door vechtpartijen bij de EHBO belandt, is drastisch afgenomen sinds de invoering van de regel om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. Dit melden de landelijke hulpdiensten nadat ze de effecten van de eerste weken hebben geëvalueerd. Wel zien ze tegelijkertijd een stijging in het aantal mensen dat spastisch om zich heen in de lucht aan het slaan is. Hiertussen is waarschijnlijk wel een verband.

Ook meld de politie in de grote steden dat er meer meldingen van vechtpartijen worden gedaan, ook al kunnen de mensen elkaar niet meer werkelijk fysiek te lijf gaan. Dit komt waarschijnlijk doordat mensen sneller de daad bij het woord voegen als ze toch niet meer het risico lopen om met een blauw oog naar de EHBO te moeten.

Zodoende staan er steeds meer mensen tegenover elkaar op straat in de lucht te slaan en schoppen. En dat is natuurlijk best een kansloos gezicht. Omdat de politiek momenteel wel iets belangrijkers te doen heeft is besloten om er voorlopig nog geen werk van te maken, maar de ontwikkeling zal wel zorgvuldig door opzichters in de gaten gehouden worden.

Van anderhalve meter afstand uiteraard.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *