MinisteckOverflow brengt programmeurs en verveelde huismoeders samen

Tot voorheen leken Ministeck en StackOverflow twee compleet gescheiden werelden. Bij Ministeck draait alles om minuscule Tetrissteentjes die samen de afbeelding van een kat, Jezus of een paard maken. StackOverflow is daarentegen de digitale bijbel voor elke programmeur die iets met code wil doen op zijn computer. Hoe geweldig is het als we deze twee werelden samenbrengen tot een nieuw platform, genaamd MinisteckOverflow?

Het idee is even simpel als briljant: verveelde huismoeders moeten tussen het Ministecken door ingewikkelde vragen beantwoorden waar programmeurs zelf niet uitkomen. Tegelijkertijd moeten diezelfde programmeurs de huismoeders complimentjes geven over hun trots geministeckte afbeeldingen, zonder direct in allemaal complexe algoritmes en vergezochte optimalisatieslagen te vervallen. Het resultaat is een wonderlijke botsing tussen twee universums die gerant staat voor avonden vol plezier en vermaak. Voor de neutrale kijker dan, weliswaar.

Alles valt of staat met de inzetvan de bezoekers. Dat weet Rein, de belangrijkste initiatiefnemer van dit kansloze project, als geen ander: “Er valt al zo weinig van elkaar te leren, dus laten we vooral op zoek gaan naar dat kleine beetje dat wél kan. En al doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor alle andere bezoekers die hier de ballen uit hun broek komen lachen. Dat gun je toch iedereen?”

Het succes valt nog te bezien, maar we gaan het meemaken. Naar verwachting gaat komende week de eerste versie van de site live. Bezoekers kunnen zich melden via een speciale link in de adresbalk van hun browser.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *