Moet er ook staatssteun komen voor beroepszakkenrollers?

Het zijn zware tijden voor zakkenrollers. Waar ze vroeger nog met gemak tegen nietsvermoedende mensen in winkelstraten of het drukke OV aan konden schuren, moet je tegenwoordig wel van erg goede huize komen om op anderhalve meter iemands zakken te rollen zonder dat het opvalt. Zoiets is niet weggelegd voor de gemiddelde kruimeldiefjes. Alleen de beroepszakkenrollers kunnen hiermee wegkomen!

En dat brengt me op het volgende, want zoals de naam al zegt zijn beroepszakkenrollers ontzettend vaardige ambachtslieden uit een eeuwenoud beroepsgilde. Nu dit oude gilde het zo zwaar heeft, is het tijd om deze traditie te herzien. Hoezeer zijn wij als samenleving gewend aan dit altijd aanwezige onderdeel van onze maatschappij? En wat is het ons waard om deze traditie in leven te houden?

Eigenlijk zouden wij nu het debat open moeten gooien over hoeveel staatssteun wij overhebben om deze vingervlugge ZZP-ers overeind te houden. Of willen we dat eigenlijk wel? We kunnen er ook voor kiezen om ze ten onder te laten gaan, maar ja… dan gaan ze vast weer inbreken of roofovervallen plegen of zo. Hebben we at liever met zijn allen? Voor mij persoonlijk is dat best een risico dat ik zou willen nemen, maar ja, ik ben natuurlijk niet de enige in onze samenleving.

Trouwens, deze hele overpeinzing doet me ook even denken aan die andere eeuwenoude beroepsgroep in ons land: de prostitutie. Want als er één contactberoep bestaat dat het moeilijk moet hebben is dat het wel. En daar hoor je verder niemand over. We mogen allemaal niet meer naar de kapper, maar er moeten ongetwijfeld mensen rondlopen die ook staan te popelen om met andere mensen binnen anderhalve meter te gaan staan. En oei, wat zullen dat een zware tijden gaan worden voor die “kappers” als ze straks na die hele lockdown eindelijk weer aan de slag mogen. Lucratief zeker, maar aanpoten wordt het zeker…

Sja, zo heeft iedereen zijn eigen problemen in deze moeilijke, gekke coronatijd. Ik kan niet wachten tot alles weer normaal wordt!

Deze vraag is wederom met dank aan Ome Piet! Hij was even aan mijn aandacht ontschoten maar zoals altijd komt elke vraag vroeg of laat terug op deze site. Ontzettend bedankt weer oom!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *