Moet googlen geen verplicht vak worden op school?

Een mens besteedt gemiddeld 47,2% van zijn leven aan zoeken, waarvan ongeveer 22,1% op internet (bron: gokje). Als je daarover na gaat denken, is het eigenlijk heel erg gek dat “Googlen” als een van de belangrijkste vaardigheden van tegenwoordig nog altijd niet officieel erkend wordt in het onderwijs. En ook de arbeidsmarkt lijkt nog in de ontkenningsfase, aangezien het nog steeds niet echt gebruikelijk is om googlen op je CV te vermelden. Why?

Goed googlen scheelt je enorm veel tijd. Aan de ene kant kan je veel sneller vinden wat je zocht, maar aan de andere kant hoef je ook geen tijd te verspillen met het leren van overbodige informatie. Want waarom zou je vandaag de dag namelijk nog tijd verspillen aan het leren van een taal als Duits en Frans, als je toch altijd en overal over alle woordenboeken ter wereld beschikt? Wat mij betreft is woordjes stampen echt passé, aufwiedersehen!

In plaats daarvan kan je beter oefenen in het effectief opzoeken van content op google. Wat zijn de slimste steekwoorden, en met welke combinatie van woorden krijg je jouw verwachting bovenaan? En wanneer gebruik je aanhalingstekens, geavanceerd zoeken, en misschien zelfs wat regular expressions of wildcards? Hoe scan je snel de resultaten en weet je of je je antwoord op het spoor bent? Het is niet voor niets dat er heuse wedstrijden in effectief googlen gehouden worden. Daar kun je wat mee!

Dat is echt een stuk waardevoller dan uit je hoofd de weg naar een boulangerie te kunnen vragen daar om een croissant te voudraien.

Amen.

You May Also Like