Moet het tegenwoordig eigenlijk geen Roetveeg Friday zijn?

roetveeg friday

Black Friday, dat is toch echt niet meer van deze tijd? Goed, dat we het twee jaar geleden nog heel normaal vonden om een koopjesvrijdag zwart te noemen is nog tot daaraan toe, maar er zijn dus nog steeds mensen die wanhopig vast blijven houden aan achterhaalde tradities waar sommigen van ons zelf zo’n mooie herinneringen aan hadden. Het is een beetje koppig, maar tegelijkertijd ook wel weer aandoenlijk als je je er een beetje in verdiept.

Vroeger gingen mensen toen namelijk met het hele gezin op hun telefoon kijken of ze ergens nog iets met korting konden kopen. “Wauw, black friday!” riepen ze dan allemaal tegen elkaar, zonder te registreren of er ook echt naar ze geluisterd werd. Met de jaren heen is dat allemaal wat vanzelfsprekender geworden, en is deze vrijdag eigenlijk niet veel anders dan de twee weken die daaraan voorafgaan en erop volgen. Maar toch, ondanks dit, is de herinnering aan Black Friday heel erg diep geworteld in onze cultuur.

Omdat er vandaag de dag een taboe heerst op de kleur zwart, zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de eerste winkels deze term voorzichtig zullen gaan ontlopen. Je wilt immers geen potentiƫle klanten tegen het zere been trappen. Vandaar dat hier en daar de term Roetveeg Friday steeds vaker op begint te steken. Als eerste natuurlijk op Wateengast.nl, waar je toevallig een hele mooie korting krijg op de briljante pre-order van dit briljante nieuwe boekje:

roetveeg-friday-banner

Nu tijdelijk van 10 euro voor 10 euro!! 1 halen, 1 betalen. Mis het niet! KOPEN KOPEN ROETVEEG FRIDAY NU SNEL YEAAHH KORTING YEAH!

(zo, nu doe ik ten minste ook eens mee met de moderne winkelketens van vandaag).

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *