Moet je doof zijn om bij het consultatiebureau te kunnen werken?

Persoonlijk kan ik me geen heftigere werkplek voorstellen dan het consultatiebureau. Terwijl je daar ‘s ochtends je Windows 95 computer aanslingert onder het genot van een lauwe bak filterkoffie, staan daar alweer de eerste gestresste ouders voor de deur om hun breekbare baby’tjes te laten testen. Als dan eindelijk de deur naar de wachtkamer opengaat beginnen die baby’s direct te huilen, om pas de volgende middag ergens een keertje te stoppen.

Als consultatiebureaumedewerker zit je daar dus de hele dag tussen, in een functie die het beste te vergelijken valt met die van een veldwerker van het Rode Kruis in een oorlogszone. Dat neemt niet weg dat je wel hele stalen zenuwen moet hebben bij het horen van babygehuil. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik kan me dan ook voorstellen dat een vacature er ongeveer zo uit zal zien:

GEZOCHT: Medewerker Consultatiebureau

Wegens overspannenheid van alle huidige medewerkers zijn wij per direct op zoek naar versterking voor ons team. Je komt terecht in een levendige werkomgeving waar altijd iets te beleven valt als je van baby’s houdt. Beschik jij over de onderstaande vaardigheden, dan zijn wij op zoek naar jou!

– je houdt ervan om te consulteren
– medewerken zit in je bloed
– je kunt omgaan met kinderen en de gestresste ouders daarvan
– je drinkt je koffie het liefst pislauw
– ervaring met CTRL-ALT-DELETE is een prĂ©
– je gehoor is niet beter dan 25%

Indien je beter kunt horen, is er nog geen man overboord. Om je mentale gezondheid te beschermen kunnen we altijd kijken of we nog iets bij kunnen sturen met een bouwvakkerskoptelefoon. Alles in het belang van de vitaliteit van onze medewerkers!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *