Moet je eigenlijk huur betalen voor je kaas?

Een vraag die me al tijden bezig houdt, is de vraag of je ook liggeld moet metalen voor je kaas. Op sommige kazen staat namelijk heel stoer dat die vele maanden of soms zelfs jaren zijn gerijpt. En zoals ik het me voor zie, liggen die kazen dan al die tijd ergens ruimte in te nemen in een of andere stoffige koelkast. En daar zal iemand dan toch voor moeten betalen?

In die zin kan ik met goed voorstellen dat 60+ kaas precies twee keer zo duur zal zijn als 30+ kaas, en dat je misschien ook een soort AirBnB kaas hebt die op hele bijzondere plekken met een mooi uitzicht aan het rijpen is. Ik stel me voor dat er een compleet wonderlijke wereld achter het rijpen van die kazen schuilt, maar welke?

Omdat ik daar zelf het antwoord niet op weet, heb ik ervoor gekozen om vandaag maar eens de hulp van het internet in te schakelen. Dus, bij deze: wie kan mij meer vertellen over de huurmarkt achter de kaas?

Alvast vriendelijk bedankt!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.