Moet je het je huisdier vertellen als je dierendag vergeten bent?

Dit is een vraag waar veel huisdiereigenaren vandaag mee worstelen. Uit besef van je blunder van gisteren durf je je huisdier eigenlijk niet eens in de ogen te kijken. Die afkeurende blik van je kat, die zielige ogen van een hond, die kwaadaardige twinkeling van je hamster… hoe ga je daarmee om?

Mensen lossen zoiets onderling heel makkelijk op. Die zeggen gewoon een keer ‘sorry schat ik ben je trouwdag vergeten’ en na overhandiging van een doos snoep het is klaar. Dieren werken helaas niet zo simpel. Omdat ze zo weinig hebben om voor te leven, is dierendag feitelijk het enige pleziertje waar ze het hele jaar naar uitkijken. Een simpele sorry voldoet dan ook meestal niet.

Beter gebruik je een tactiek van verwarring. Want gelukkig zijn dieren over het algemeen ook heel dom. Maak daar dus gebruik van. Mijn achterlijke kat zou ik dus prima aan kunnen spreken met de woorden “Zo Jopie, dat was leuk he! En over bijna een jaar is het alwéér dierendag!”. In dat geval gaat je huisdier enorm aan zichzelf twijfelen en daarmee ben jij vrij om weer rustig door te gaan met je leven.

Alsjeblieft dierenvrienden, doe er je voordeel mee!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *