Moeten kinderen een mondkapje op tijdens zwemles?

Nu het aantal besmettingen nog altijd rap toeneemt, wordt de vraag naar nieuwe maatregelen steeds groter. Zo ook door mijn zoontje. Vandaag hoorde ik hem enigszins ongerust de vraag stellen of kinderen straks ook een mondkapje op moeten hebben tijdens zwemles. Nou ja gast, dat zou wel wat zijn zeg… Maar zoals altijd, zit in elke vraag wel iets om goed over na te denken.

Want stel je nou eens voor, wat als we helemaal geen vaccin gaan ontdekken en de rest van ons leven met van die onhandige mondkapjes lopen te klooien? Ja, dan moeten ze daar later natuurlijk inderdaad ook hun zwemlesprogramma op aanpassen. Kinderen moeten nu al leren zwemmen met kleren aan, en dat was in het begin toen mensen nog maar net kleren droegen ook absurd. Hetzelfde geldt nu voor die mondkapjes, maar kinderen moeten zichzelf straks ook kunnen redden als ze met een mondkapje op in de sloot fietsen!

En hoewel dat misschien praktisch geen leuk vooruitzicht is, heeft elk nadeel gelukkig ook weer zijn voordeel. Als kinderen straks allemaal met mondkapjes gaan zwemmen, hoeven de ouders gelukkig ook niet meer met die stomme water-overschoentjes rond te lopen in het zwembad. Alle blubber die ik met mijn schoenen mee het water inloop wordt dan toch effectief uit de mondjes van die kinderen gezeefd door die mondkapjes. Hoe relaxed is dat?

Zo zie je maar, alle verandering kan ook mooie dingen teweeg brengen. Je hoeft ze alleen maar te zien

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *