Moeten we écht terug naar die minderdananderhalvemetersamenleving?

Brrr, wat een naar gevoel is dat zeg. Volgens mij is vandaag op de meeste plekken die anderhalvemeter-regel losgelaten, en het lijkt erop dat die wildvreemde mensen allemaal hebben staan te popelen om ineens weer ongegeneerd tegen me aan te mogen schuren. Gadverdamme zeg, blijf een beetje uit mijn buurt alsjeblieft!

Ik heb vanmorgen de minderdananderhalvemetersamenleving weer opnieuw in al haar glorie mogen ervaren tijdens de zwemles van mijn zoontje. Nu heb ik het sowieso al niet zo op zwembaden, maar al helemaal niet als er ineens weer allemaal vochtige mensen tegen me aan lopen te rijden. Ik ben dat gewoon niet meer gewend, en alles in mijn lijf schreeuwt dat dat ook helemaal niet zo prettig is.

Maar ben ik daarin nou de enige? Als ik op straat om me heen kijk lijkt het alsof het voor niemand een probleem is om weer terug te gaan naar het oude. Op de eerste dag dat het mag draaien ze alles weer terug naar het oude. Zouden die mensen elkaar vanmorgen ook allemaal de hand geschud en drie zoenen gegeven hebben? Vast wel…

Voor mij werkt die snelle overgang in elk geval een beetje averechts. Ik sluit me liever weer veilig op in mijn huis. Weg van corona, maar misschien ook wel een beetje weg van onze gezellige samenleving.

Ik zal wel gewoon oud worden of zo. Of nors. Of saai. Of alles tegelijk. Nou ja, zolang ik er maar geen mensen mee lastig val. En als je écht tegen me aan wilt schuren, moet je gewoon even netjes op je beurt wachten. We maken wel een afspraak. In 2200 heb ik nog wel een gaatje.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *