Mogen we weer aan gort?

Hoera! Sinds gisteravond mogen clubs hun deuren weer openen voor mensen die een negatieve test of vaccinatiebewijs kunnen laten zien. Dat betekent dat (bijna) iedereen die er zin in heeft, sinds gisteravond ook weer heerlijk in groepsverband naar de klote kan gaan. En dat is natuurlijk het summum van collectieve actie! Niets gezelliger dan dat.

En hoewel ik zelf vanwege de fase in mijn leven (baan, jonge slapeloze kinderen, etc.) jammer genoeg echt niet meer vooraan in de rij kan staan, ben ik toch heel blij dat deze waanzinnige scene haar deuren weer heeft mogen openen. Ik ken weinig dingen die mooier zijn dan de massale euforie als een snoeiharde technoklassieker tot zijn climax komt in het volle ochtendgloren. Daar hoef je helemaal geen drank of drugs voor te gebruiken, dat is pure extase in zichzelf!

Om die reden kijk ik er best naar uit om over een paar maandjes toch weer eens een goed feest op te zoeken. Liever niet in de nacht, maar gewoon overdag zodat ik niet van een jetlag hoef te herstellen. Want ook al drink ik geen alcohol meer, een avondje te laat naar bed (= na 10 uur ‘s nachts) is voor mij al genoeg om me weer voor een paar dagen de das om te doen. Wat een oude gast…

Nee, ik ben helaas niet meer wat ik geweest ben, maar ik hoop van harte dat het nachtleven dat in elk geval wel snel weer wordt. Al is het niet voor mij, dan is het voor die miljoenen liefhebbers die veel te lang opgesloten hebben moeten zitten.

Aan al die mensen zou ik willen zeggen: ga ervoor! Ga door zo lang je kan, en doe ook een hupsje voor mij. Ooit komen jullie mij weer eens tegen.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *