My First Schipholtoren in 3D!

Check hoe leuk! Gisteravond zag ik tijdens mijn nerderige hobby-uurje een onderzettertje van de Schipholtoren op tafel liggen, en toen kreeg ik ineens het idee om die toren in 3D na te gaan maken in Blender, mijn nieuwste hobby. Want hoe moeilijk kan het zijn? Nou, dat viel dus inderdaad reuze mee. Inmiddels heb ik kennelijk al genoeg geoefend om zoiets binnen een half uurtje/drie kwartier op het scherm te toveren. En dat is dus echt vet lollig om te doen!

Nu scheelt het natuurlijk enorm dat die Schipholtoren zo lekker symmetrisch is, dus met een enkel referentiefotootje en een digitale cilinder ben je al een heel eind. Je plaatst dan een foto van dat onderzettertje op de achtergrond en vervolgens ga je in 3D die vormen uit je cilinder trekken. Daarna plak je er nog wat materialen op en voor je het weet heb je een verkeerstoren. Daarna kan je natuurlijk ook nog eens compleet los met belichting en animatie en zo, maar daar was de avond helaas te kort voor. Maar dit resultaat wilde ik jullie toch niet onthouden! Wat een leuk speelgoed zeg:

A je to, een nerd kan de was doen! Nu ga ik de komende tijd eens goed de oogjes openhouden of ik nog meer van die lollige oefenprojectjes zie. Of hebben jullie misschien nog een gouden tip voor iets dat ik in 3D na kan maken? Alle inspiratie is welkom, dus kom maar door! 🙂

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *