Nederland 10 centimeter dieper in zee door extra Coronakilo’s

Nu het weer drukker wordt op de stranden is duidelijk hoe groot de impact is van alle extra coronakilo’s op de Nederlandse waterstand. Uit de laatste peilingen blijkt namelijk dat ons land ten minste 10 centimeter dieper de zee is ingezakt sinds de Coronacrisis is uitgebroken in maart. Dat zorgt voor veel natte voeten op het strand.

Maar naast die natte voeten zorgt 10 centimeter water natuurlijk ook voor overstroomde dijken, ondergelopen weilanden en onbruikbaar geworden poldergrond. “Niet handig”, aldus de mensen in Nederland. Gelukkig zijn er oplossingen.

Zo kunnen we er natuurlijk voor zorgen dat we allemaal als de sodemieter van onze coronakilootjes af gaan komen. Dit is de meest duurzame oplossing, maar niet de makkelijkste en zeker niet de leukste. Daarom hebben wij een plan B.

Aangezien niet alleen Nederland te lijden heeft onder de coronacrisis en de bijbehorende extra kilo’s, kunnen we ook gewoon op globaal niveau afspreken dat we het Nieuw Amsterdams Peil gewoon 10 centimeter verlagen. Dan ziet niemand het meer en zijn we in één klap van het gedoe af toch?

Kopen we ook allemaal een extra dweiltje en een mooie emmer en hup, snel weer door met ons leven!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *