Nieuwe diersoort ontdekt in ballenbak

Een uitzonderlijke vondst vandaag in de ballenbak van de IKEA. Nadat alle kinderen opgehaald waren uit de ballenbak, bleven er namelijk nog een paar amfibie-achtige wezens met blauw-gele schubben rondhangen. Nader onderzoek wees al snel uit dat het hier om een compleet nieuwe diersoort gaat. De biologen ter plaatse noemden het wezen Ikeus Billy.

Omdat de balletjes in de ballenbak nooit schoongemaakt worden, zijn de omstandigheden voor nieuw leven in deze omgeving ideaal. Door de extreem rijke mengeling van compact kindervuil is door de jaren heen waarschijnlijk een nieuw soort oersoep ontstaan. De wrijving tussen de balletjes heeft een statische ontlading veroorzaakt, waardoor spontaan het eerste leven in de ballenbak heeft kunnen ontstaan.

Met deze kennis zijn sterrenkundigen ook gelijk anders naar het universum gaan kijken. Naast de aanwezigheid van water, is de aanwezigheid van een ballenbak dus blijkbaar ook een signaal voor leven op een andere planeet.

Alle bekende planeten worden nu opnieuw gescreend om te zien of ze niet toch ergens per ongeluk een ballenbak over het hoofd gezien hebben. Dat kan natuurlijk zomaar gebeuren, als je de hele dag zo gefocust bent op het vinden van water.

Ik werd op dit uitzonderlijke nieuws gewezen door niemand minder dan vriend Jasper, die zich geheel terecht afvroeg of de ballen in de ballenbak ook wel eens schoongemaakt worden. Het antwoord is dus nee, anders hadden er nooit nieuwe dieren in kunnen evolueren.

You May Also Like